10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea, arma secretă a lui Piţurcă

Florin Costea, arma secretă a lui Piţurcă

Internaţionalul craiovean ştie cum se poate impune România în faţa Serbiei, sperând într-un început în forţă al tricolorilor.

 

Atacantul Universităţii, Florin Costea, a anunţat vineri că tricolorii sunt pregătiţi să facă un meci mare cu Serbia. „Puţine emoţii sunt la fiecare meci. Dacă voi juca, ele se vor risipi la începutul meciului. E o partidă importantă, pe care trebuie să o câştigăm, să luăm cele trei puncte. Ne-am gândit în fiecare zi la sârbi şi se va vedea în teren. Ştim multe despre ei şi vom face tot ce depinde de noi să câştigăm acest meci. E o atmosferă foarte bună. Ne gândim toţi la meciul de mâine. Ne trebuie puţin noroc. Sper să-i luăm tare pe sârbi", a spus fotbalistul oltean.

Fost internaţional „A", Gheorghe Craioveanu susţine că echipa României este mai valoroasă decât a Serbiei. „Cred că vom vedea un meci deschis şi plăcut ochiului, pentru că Serbia, sub comanda lui Antic, este o formaţie ofensivă. Ne aşteaptă o partidă grea, însă eu sunt convins că, dacă vom evolua cu ambiţie şi determinare, vom obţine un rezultat pozitiv. Să nu uităm că suntem ultima echipă care a învins campioana europeană Spania. Eu mizez foarte mult pe talentul jucătorilor noştri. Aştept ca Florin Costea să confirme şi la echipa naţională forma pe care a arătat-o în ultima vreme la Craiova. Am discutat cu el şi este foarte hotărât să facă un meci mare. Fotbalişti precum Mutu, Marica sau Costea pot face diferenţa în favoarea noastră. Cred că vom bate cu 2-1", a fost pronosticul fostului jucător al Ştiinţei.

Mititelu face lobby pentru jucătorii săi

 

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, i-a sugerat selecţionerului Victor Piţurcă să-l folosească titular pe Dorel Stoica. „Vi se pare o surpriză dacă va fi titular Dorel Stoica? Mi se pare cel mai bun fotbalist din România. Am vorbit cu şapte-opt oameni de fotbal din România şi mi-au spus acelaşi lucru. Fundaş central sau mijlocaş central în trei joacă perfect. Are o capacitate de efort ieşită din comun. La antrenamente e primul şi se roagă colegii de el să o lase mai moale. Are maximum unu – două cartonaşe pe campionat. Am greşit când l-am trimis pe Stoica la echipa a doua şi i-am tăiat contactul cu echipa naţională. Pe Goian îl apreciez, la jocurile aeriene este bun, dar, calculând defectele şi calităţile celor doi, e mai bun Dorel Stoica", a spus Mititelu.

Acesta l-a lăudat şi pe Florin Costea, despre care a spus: „Toată lumea a văzut că Florin e într-o formă deosebită. Sper să se ţină cont de el. Se comportă mult mai bine dacă intră în minutul 1,
decât dacă îl bagi în repriza a doua pe fondul unui joc mai slab".

Dacă pentru Mititelu, Dorel Stoica este cel mai bun jucător din Liga I, Gigi Becali susţine că Florin Costea este primul în top. După ce a făcut lobby pe lângă Piţurcă să-l ia la naţională, patronul Stelei a dezvăluit că l-a avertizat pe selecţioner că trebuie să îl folosească pe Costea din primul minut dacă vrea să obţină trei puncte cu Serbia. „Florin Costea este normal să joace. A înscris multe goluri, este jucător de valoare. Este e cel mai bun jucător din România. Ca să îl sperii, i-am spus lui Piţurcă: dacă nu joci cu Florin Costea, vei pierde meciul. El este superstiţios şi mi-a spus că oricum avea de gând să-l titularizeze", a declarat Becali vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII