10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Craiova s-a retras din campionat

FC Craiova s-a retras din campionat

Oraşul Craiova nu va mai avea echipă de futsal în prima divizie în acest sezon, după ce FC Craiova şi-a anunţat, zilele trecute, retragerea din campionat.
Sorin Croitoru, finanţatorul echipei din Bănie, a spus ieri că a luat această decizie din cauza arbitrajelor de care echipa sa a avut parte, mai ales în play-off. „Am trimis o adresă la Federaţie, iar miercuri au luat şi ei decizia să nu ne mai programeze. Am retras echipa din cauza prestaţiilor arbitrilor. În loc să fim în clasament în primele locuri ne situăm doar pe locul şapte. Am avut parte de arbitri care ne-au furat şi pot da nume: Sorescu la Deva, Mititelu la Simeria şi Gherman la Galaţi. M-am săturat să tot fac memorii şi acei arbitri să fie reţinuţi o etapă de la delegări în Liga I, dar să poată arbitra în liga secundă. Eu bag bani şi ei mă fură, nu mi se pare corect“. Croitoru a spus că un alt motiv îl reprezintă prestaţiile slabe ale unor jucători pe care i-a ajutat.
Cum FC Craiova a luptat în fiecare sezon pentru primele poziţii, acum, că echipa s-a retras din Liga I, jucătorii olteni sunt la mare căutare. Trei dintre ei, portarul Rizan, Bugălă, Adrian Mihalache şi Relea, au şanse foarte mari să ajungă la divizionara secundă Galaxy Mediaş, lider în seria nord, care are ca obiectiv promovarea. „Cei patru vor merge să ajute Mediaş, dacă vor. Aş fi vrut ca jucătorii să ajungă la cele două echipe din Craiova, Gecorom (liga a II-a) sau Şcoala Ignat (campionatul judeţean). Băieţii vor juca pe teren mare, la Bârca, şi vom încerca să ne concentrăm pentru realizarea obiectivului, promovarea în Liga a III-a“, a mai spus Croitoru.
Sub denumirea Energoconstrucţia Craiova, echipa a promovat în prima divizie în sezonul 2002-2003. În ediţia de campionat 2005-2006, Energo a câştigat Cupa şi Supercupa României, iar în sezonul trecut, când echipa se numea deja FC Craiova, a jucat finala Cupei. În ultimii ani, echipa din Bănie era considerată una dintre forţele campionatului, alături de campioanele din ultimii ani CIP Deva şi ACS Odorheiu Secuiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII