10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGallovits şi Olaru au dezamăgit

Gallovits şi Olaru au dezamăgit

Cele două tenismene române nu au reuşit să depăşească primul „prag“ al competiţiei mexicane, de la Acapulco, cedând lupta la capătul a doar două seturi.

Româncele Edina Gallovits şi Raluca Olaru au prins o zi nefastă, fiind eliminate încă din prima rundă la turneul de la Acapulco (Mexic), dotat cu premii totale de 220.000 de dolari.
Venită la acest concurs după o semifinală jucată la Bogota, Edina Gallovits nu a jucat bine, fiind învinsă în două seturi, scor 2-6, 3-6, de Greta Arn (160 WTA), din Ungaria, o jucătoare venită din calificări. Sportiva noastră de 24 de ani, clasată pe locul 63 în ierarhia mondială, şi-a pierdut de şase ori serviciul, de câte trei ori pe set, şi a reuşit să facă doar două break-uri, deşi a beneficiat de nouă şanse. Serviciul al doilea a fost marea problemă a Edinei, reuşind să adune cu acesta doar patru puncte în tot meciul. Pentru participarea în primul tur al competiţiei, Edina Gallovits a primit un cec de 1.725 de dolari şi un punct WTA.
Românca a evoluat însă bine în proba de dublu, unde face pereche cu americanca Jill Graybas. Cele două s-au calificat în sferturile de finală, după ce au trecut de cuplul ceh, format din Petre Cetkovska şi Lucie Safarova, cu scorul de 7-5, 2-6, 10-3. Cuplul româno-american se va duela în partida următoare tot cu două jucătoare din Cehia, Iveta Benesova şi Barbora Zahlavova Strycova, favoritele numărul trei.
În schimb, dublul format din Agnes Satmari şi Andreja Klepac (Slovacia) nu a putut trece de Sarah Borwell (Anglia) şi Courtney Nagle (SUA), scor 6-1, 3-6, 7-10, şi a ratat astfel accederea în sferturi.

Olaru a fost învinsă de Dulko

Nici Raluca Olaru nu a avut sorţi de izbândă în primul tur, chiar dacă a muncit din greu să ajungă pe tabloul principal al concursului WTA de la Acapulco. Situată pe locul 108 WTA în această săptămână, românca a cedat, după două seturi, în faţa argentiniencei Gisela Dulko (39 WTA), scor 3-6, 2-6. Dintre cele şase şanse de break avute, jucătoarea sud-americană a reuşit să facă cinci, în timp ce sportiva noastră de 19 ani a câştigat doar o dată pe serviciul adversarei sale, deşi a beneficiat de trei oportunităţi. La fel ca şi Edina Gallovits, Raluca Olaru s-a ales cu un punct WTA şi cu 1.725 de dolari.
La dublu, Raluca Olaru face pereche cu portugheza Frederica Piedade şi urmează să dea piept tot pentru accederea în sferturile de finală cu jucătoarele spaniole Nuria Llagostera Vives şi Maria Jose Martinez Sanchez.

„Ema“ Bogdan nu a trecut de Knapp

Din nefericire, craioveanca Elena Bogdan nu a reuşit să confirme la turneul de la Biberach (Germania), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari. „Ema“ (16 ani, 872 WTA), a patra junioară a lumii în prezent, a fost învinsă în turul inaugural, după două seturi, scor 4-6, 6-7(2), de Karin Knapp (Italia), locul 137 mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU