5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim îşi află adversarii de la Viena

Oltchim îşi află adversarii de la Viena

Gruparea vâlceană s-a calificat pe primul loc al Grupei C, chiar dacă a pierdut ultima partidă, cu Podravka.

 

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a dorit să facă spectacol în ultima partidă a Grupei C împotriva croatelor de la Podravka, formaţie pe care elevele lui Ivica Rimanic o zdrobiseră în meciul din deplasare. Peste 3.000 de olteni au luat loc în tribunele Sălii „Traian“ şi nimeni nu se gândea decât la un succes la scor al Oltchimului. Croatele au jucat însă cu multă ambiţie, au ţinut aproape de Vâlcea în primul sfert de oră al întâlnirii, apoi au preluat iniţiativa şi nu au mai cedat avansul până la final. La pauză a fost 13-16, iar la final 24-28, Oltchim suferind a doua înfrângere din această ediţie a Ligii Campionilor, după cea din deplasare, de la Lada Togliatti. Rezultatul nu a schimbat ierarhia în Grupa C, vâlcencele obţinând calificarea pe primul loc al clasamentului, croatele situându-se pe locul secund. În Cupa Cupelor va merge Larvik, în timp ce rusoaicele de la Lada Togliatti, semifinalistele ediţiei trecute a Ligii Campionilor, au părăsit Europa. Antrenorul Oltchimului, Ivica Rimanic, s-a declarat nemulţumit de modul în care elevele sale au abordat partida cu Podravka. „În Liga Campionilor, dacă nu joci la sută la sută din potenţial, adversarele nu te iartă. Aşa s-a întâmplat şi acum. Noi am evoluat slab, Podravka a jucat foarte bine şi ne-a învins. Trebuie să ne revenim rapid pentru că altfel nu avem şanse în următoarea fază a competiţiei, indiferent de adversare“, a spus Rimanic.

Luminiţa Huţupan crede că Oltchim va uita rapid înfrângerea cu Podravka: „Nu-mi vine să cred că am pierdut. Am crezut în permanenţă că vom recupera şi ne vom impune. E drept că oaspetele au fost ambiţioase, dar şi noi am fost. Ne-am dorit un meci bun, un spectacol care să-i mulţumească pe vâlcenii care au fost în permanenţă alături de noi în această campanie din Liga Campionilor. Nouă ne-au lipsit contraatacurile şi faza a doua de atac şi am pierdut. Este un duş rece care, probabil, are şi partea lui bună. Trebuie să ne trezim rapid, pentru că ne aşteaptă meciuri foarte dificile în partea a doua a grupelor. Nu am un adversar favorit pentru grupele principale. Dacă va fi Krim Ljubljana, fosta mea echipă, nu este nici o problemă, voi dori să o învingem, nu am resentimente“.

 

Trei variante pentru Oltchim

 

Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor principale ale Ligii Campionilor va avea loc astăzi, la Viena. Oltchim Râmnicu Vâlcea este cap de serie, alături de Viborg (Danemarca), Hypo Viena (Austria) şi Gyor (Ungaria), în cealaltă urnă urmând să fie Ikast (Danemarca), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Krim Ljubljana (Slovenia) şi Podravka Koprivnika (Croaţia). Oltchim poate fi în grupă doar cu un cap de serie şi cu două echipe din cea de-a doua urnă valorică, exceptându-le pe croatele de la Podravka.

Iată cum arată variantele posibile: Oltchim, Gyor, Buducnost, Krim; Oltchim, Viborg, Ikast, Buducnost Podgorica sau Oltchim, Hypo, Ikast, Krim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS