10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStrategia Ştiinţei, mai tare decât orice transfer

Strategia Ştiinţei, mai tare decât orice transfer

Interdicţia la transfe-ruri şi criza economică obligă Universitatea să dea în continuare credit jucătorilor din propria pepinieră.

 

Faptul că Universitatea Craiova are un lot tânăr şi un „satelit“ care poate „livra“ în viitorul apropiat jucătorii de care echipa are nevoie este un atu pentru gruparea din Bănie. Oficialii olteni, în frunte cu patronul Adrian Mititelu, consideră că strategia de a da credit fotbaliştilor din curtea proprie are doar avantaje. „Cea mai bună întărire a echipei este faptul că se păstrează lotul. Mulţi au zis că, dacă nu erau interdicţiile, făceam eu altceva. Eu am spus: acesta este proiectul meu. Nu există soluţii mai bune în atac decât ceea ce avem noi. Ne-ar fi interesat un vârf mai împins pentru a menţine acest stil de joc pe care ni-l doream, cu aşezare 4 – 3 – 3, însă acel jucător pe care ni-l doream noi este foarte greu de adus, iar altul ca el este improbabil să ajungă la noi pentru că preţul este foarte ridicat, costă cinci-şase milioane de euro. Cred că jucătorii noştri pot să ajungă la cifrele acestea dacă ar fi să îi vindem. Baird, contestat de mulţi, este foarte apreciat de echipele din afară. Michael Baird este dorit de o echipă din Olanda, l-au urmărit o perioadă. Eu am crezut că au venit după alţii, de fapt, Baird era ţinta lor“, susţinea Mititelu pe site-ul oficial al Ştiinţei.

 

Criza bântuie Liga I

 

Patronul Universităţii nu se grăbeşte să dea banii pe fotbalişti în condiţiile crizei financiare mondiale care afectează şi fotbalul, inclusiv pe cel din România.

Oţelul tremură din cauza faptului că Arcelor Mittal întârzie să semneze contractul de sponsorizare pe anul 2009, Lăcătuş a anunţat că din cauza problemelor financiare Steaua nu poate face nici un transfer, jucătorii de la Poli Iaşi nu şi-au mai primit salariile de câteva luni, echipa fiind ameninţată cu desfiinţarea, Rapid a renunţat la antrenorul Peseiro, dar nu găseşte 300.000 de euro pentru a-i achita clauza de reziliere portughezului, Dinamo se zbate să-l vândă pe Ropotan în Rusia pentru trei milioane de euro, pentru a-şi rotunji bugetul, iar CS Otopeni şi Gaz Metan Mediaş au anunţat rezilieri masive de lot.

Doar FC Vaslui şi CFR Cluj au făcut unele transferuri. Porumboiu i-a înregimentat pe francezul de origine togoleză Serge Akakpo, mijlocaşul macedonean Nemanja Milisavijevic şi Claudiu Keşeru, în timp ce clujenii l-au luat pe uruguayanul Dario Flores, dar şi pe Dusan Uhrin Jr. ca antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS