5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMourinho l-a impresionat pe Răzvan Lucescu

Mourinho l-a impresionat pe Răzvan Lucescu

Antrenorul român l-a caracterizat pe tehnicianul lusitan ca fiind „un om sensibil, foarte inteligent şi extrem de hotărât“.

Tânărul antrenor al echipei FC Braşov, Răzvan Lucescu, este un om dedicat meseriei sale, care caută mereu să-şi îmbogăţească bagajul de cunoştinţe. Pe lângă multele materiale şi cărţi de specialitate pe care le-a studiat, Lucescu Jr. a participat la şedinţele de pregătire conduse de tehnicieni de renume, cum sunt Carlo Ancelotti, Fabio Capello şi Claudio Ranieri, învăţând noi metode de antrenament. Zilele trecute, tehnicianul lui FC Braşov a fost în vizită de lucru la Internazionale Milano, unde a încercat să „fure“ meserie de la antrenorul portughez Jose Mourinho. Lucescu Jr. a fost foarte încântat de colaborarea cu tehnicianul lusitan, pe care l-a caracterizat ca fiind „un om sensibil, foarte inteligent şi extrem de hotărât“.
„Am avut şansa de a trăi o experienţă extraordinară. Înseamnă foarte mult pentru mine că am ajuns acolo unde mulţi antrenori şi-ar fi dorit să ajungă. Se ştie deja că Jose Mourinho cu greu primeşte pe cineva şi din acest motiv mă simt norocos că am putut să îl cunosc şi să văd cum lucrează. Dacă ar fi să îl caracterizez în câteva cuvinte, acestea ar fi sensibil, foarte inteligent şi extrem de hotărât. Recunosc, m-am dus emoţionat la întâlnirea cu el, pentru că tot ceea ce se scria despre el era că este un tip destul de rece şi dur. Am descoperit însă un om extraordinar, un om valoros care îţi transmite forţă prin tot ceea ce face. M-a primit foarte prietenos şi mi-a dat o stare de bine discutând cu el“, a spus antrenorul român.
Răzvan Lucescu a precizat că a exploatat la maximum timpul petrecut cu Mourinho, înţelegând toate explicaţiile pe care i le-a dat tehnicianul portughez.
„M-a întrebat cât vreau să stau şi i-am spus cât îmi permite el, dar auzind că îmi propusesem o săptămână, mi-a zis: «Păi atunci stai toată săptămâna. Nu e nici o problemă». Pe parcursul săptămânii petrecute acolo am discutat de mai multe ori, timp în care m-a întrebat şi de România, de campionatul de aici şi pot spune că l-am simţit foarte prietenos. Chiar dacă am stat cu el mai puţin timp, comparativ cu alţi antrenori de la echipele pe la care am mai fost, şi anume Ancelotti, Capello, Ranieri, pot spune că timpul petrecut cu Jose Mourinho a fost extrem de bine comprimat şi am înţeles exact ce trebuia să înţeleg. Din punctul meu de vedere, este incredibil cum reuşeşte ca prin fiecare gest să transmită determinare. Chiar şi un simplu bătut pe spate prietenesc îţi transmite ceva, pentru că simţi că este implicat în gesturile lui“, a menţionat Răzvan Lucescu.

„Este foarte respectat de jucători“

Tehnicianul braşovean a fost impresionat de relaţia pe care Jose Mourinho o are cu jucătorii săi, apreciind că antrenorul lusitan este un fin pedagog.
„Se simte că este foarte respectat. Am constatat că jucătorii îl respectă şi pentru că îl văd că este foarte bine pregătit. Am înţeles încă o dată că este extrem de important să ştii să le vorbeşti jucătorilor şi să îi faci să înţeleagă că şi interesul tău ca antrenor este interesul întregii echipe. Că îţi doreşti aceleaşi lucruri şi că este important să se muncească la ele împreună. Ştiam deja că toţi fotbaliştii cu care a lucrat îl respectă, dar abia acum am înţeles foarte bine şi de ce. La Inter nu este o disciplină de armată, chiar dacă în jurul stadionului este un gard care nu permite accesul şi prin care nu ai vizibilitate. Mourinho ştie să îşi conducă antrenamentele, ştie când să şi glumească. Îi lasă şi pe fotbalişti să facă glume, pentru că simte extrem de bine când este nevoie de aşa ceva în timpul unui antrenament“, a precizat tehnicianul român.
Răzvan Lucescu a povestit şi despre faptul că fotbaliştilor de la Inter le place că Jose Mourinho a schimbat puţin din stilul fotbalului italian.
„Se ştie că şcoala italiană de fotbal se bazează pe tactică, o tactică dusă la extrem poate părea plictisitoare pentru fotbalişti, chiar dacă ea îţi oferă o aşezare foarte bună în teren. Mourinho a redus puţin din această parte mai plictisitoare şi a dinamizat antrenamentele, fapt care place foarte mult fotbaliştilor. Contează foarte mult şi acest aspect, să îi vezi pe jucători că se antrenează cu plăcere. Am simţit din plin colaborarea dintre jucători şi antrenor în timpul petrecut la Milano“, a comentat Lucescu.

„Mi-a dat idei pe care le voi aplica“

Răzvan Lucescu i-a cerut lui Jose Mourinho, la finalul ciclului petrecut la Inter Milano, să poarte o discuţie în care portughezul i-a dat şi câteva idei pe care le poate folosi în viitorul apropiat, în cariera sa de antrenor.
„Chiar dacă era foarte ocupat, pentru că avea şi conferinţa de presă pentru jocul cu Siena, mi-a făcut semn să aştept puţin, apoi a venit şi am stat de vorbă. În cele şapte-opt minute cât am vorbit, m-a surprins din nou cu relaxarea pe care o transmitea, dar şi cu disponibilitatea de a-mi răspunde la întrebări. Mi-a dat şi câteva idei pe care le pot aplica în viitor, dar normal că nu o să vorbesc despre ele. I-am mai pus şi eu câteva întrebări, la care am primit răspunsuri de care sunt mulţumit“, a mai spus Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU