13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie l-a bătut pe Martin

Tănasie l-a bătut pe Martin

Pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie a completat seara perfectă a românilor care au luptat în gala „Invincibilii 3 – Pui de lei“, desfăşurată vineri la Ploieşti. Tănasie l-a învins la puncte (58-59, 58-57, 59-56) pe spaniolul Juan Garcia Martin, la categoria pană, după şase runde electrizante.

Susţinut din tribune de o galerie inimoasă, „Pantera“ din Bănie a început meciul în avantaj, după o serie puternică de pumni care l-au băgat în corzi de mai multe ori pe spaniol. Chiar dacă Sorin a dominat partida şi chiar l-a trimis la podea pe iberic, decizia nu a fost unanimă, doar doi arbitri din trei văzându-l învingător pe român. Tănasie, deţinător al titlului de campion european în versiunea EBU-EU, la categoria cocoş, a reuşit la Ploieşti a 16-a victorie din carieră la profesionişti (şase KO) din 18 partide (un egal şi un eşec). Adversarul său din meciul de vineri are 15 victorii (opt KO) şi şase înfrângeri.

În main-eventul galei de la Ploieşti, boxerul român Ion Ionuţ, cunoscut cu numele de ring JoJo Dan, a cucerit titlul WBC Intercontinental la categoria superuşoară, după ce l-a învins, prin KO, în runda a 11-a, pe pugilistul mexican Miguel Casillas. Românul a avut meciul la discreţie, iar în repriza a 7-a şi-a trimis pentru prima dată adversarul la podea. JoJo Dan este al treilea român care a obţinut centura WBC Intercontinental, după Leonard Doroftei şi Lucian Bute.

Şi în celelalte trei partide de la Ploieşti, românii s-au impus: la categoria superpană, Viorel Simion l-a învins pe ungurul Zolt Nagy şi şi-a păstrat titlul mediteranean WBS, Bogdan Dinu l-a învins prin KO pe James Oscar Pratt Jr. (SUA) la categoria grea, iar la aceeaşi categorie, Lucian Bot l-a făcut KO pe ungurul Viktor Szalai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS