20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCălin: Napoli a schimbat Ştiinţa

Călin: Napoli a schimbat Ştiinţa

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Augustin Călin, afirmă că antrenorul italian al grupării din Bănie a adus o nouă mentalitate şi disciplină în jocul echipei.

– În ultimii ani te-ai refugiat în Italia, jucând la o echipă de amatori. Cum a fost?
– În urmă cu trei ani, când am ajuns în Italia mai mult forţat de o problemă familială, nu am putut să joc la o echipă de profesionişti din cauza legilor cu extracomunitarii, astfel că am ales o formaţie de amatori, ACD Vis Macerata. Anul acesta, când s-a încheiat campionatul, am renunţat la fotbal, am pus ghetele în cui, cum se spune.
– Cu alte cuvinte, te-ai retras de pe terenul de fotbal în Italia. Din Liga Campionilor, unde ai jucat sub culorile unei echipe româneşti, te-ai retras într-o ligă de amatori…
– Am avut parte de momente frumoase în cariera mea fotbalistică, pornită din Craiova, am jucat şi la alte formaţii din România, dar începuturile şi consacrarea – la Universitatea – nu se pot compara şi uita. În această toamnă am revenit de unde am plecat în fotbal, adică în Craiova, şi vreau să mă ocup tot de fotbal.
– Înţeleg că eşti implicat în impresarierea de jucători, alături de prietenul tău Adrian Ilie…
– Colaborez de mult timp cu Adrian Ilie, inclusiv din perioada când el era la Steaua, iar acum, fiind acasă, m-am implicat efectiv în această meserie. Chiar vreau să obţin şi eu licenţă de agent de jucători, voi începe demersurile pentru asta în 2009.

Locul Universităţii trebuia să fie pe podium

– Ai urmărit meciurile Craiovei. Ce zici de acest tur de campionat?
– Universitatea este pe locul şase, dar se putea şi mai mult. În unele meciuri terminate la egalitate, cum au fost cele cu Otopeni şi Vaslui, Craiova merita victoria, dar erorile de arbitraj au văduvit Universitatea de puncte importante. Totodată, Ştiinţa a jucat bine şi în alte întâlniri pe care nu le-a câştigat, dar ar fi meritat să câştige – derbiurile cu Rapid şi Steaua, pe care le-am urmărit „live“. Au fost lipsiţi de şansă… Erorile de arbitraj, neşansa au făcut ca echipa noastră să fie situată doar pe şase, deşi locul ei ar fi pe podium, cel puţin pe trei.
– Ce îţi place la actuala echipă?
– De când Nicolo Napoli este antrenor principal, se vede o mare schimbare în  jocul formaţiei noastre.
– Concret, ce anume?
– O mentalitate bună, se respectă sarcinile tehnice, jucătorii nu se mai hazardează să facă fiecare ce vrea, există o disciplină.

L-aş propune Craiovei pe Arthuro

– Cum vezi Craiova în retur?
– Cu o pregătire bună în iarnă şi cu cel puţin un transfer, un atacant, Ştiinţa nu are cum să piardă accederea în cupele europene.
– Ca impresar, ce atacant ai recomanda Craiovei?
– L-aş recomanda pe Arthuro, dar nu ştiu dacă părţile direct interesate – clubul craiovean şi jucătorul brazilian – agreează o asemenea colaborare. În plus, Arthuro are un salariu destul de mare. Este însă un atacant deosebit.
– Pe ce te bazezi?
– L-am urmărit pe Arthuro când evolua în Spania, iar la Steaua nu a fost fotbalistul brazilian văzut de mine în Spania. El are altă valoare decât ceea ce s-a văzut în câteva meciuri din Ghencea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII