10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii stau cu gândul la Cupa UEFA

Oltenii stau cu gândul la Cupa UEFA

Prezenţi ieri la întâlnirea cu suporterii, Lung junior, Bărboianu, Gîngioveanu şi Wobay au afirmat că îşi doresc un retur mai bun, la finalul căruia Ştiinţa să prindă un loc în cupele europene.

În prima zi a campaniei iniţiate de Universitatea Craiova, în faţa suporterilor care au trecut ieri pe la magazinul oficial al clubului s-au aflat trei dintre internaţionalii de tineret ai echipei, Silviu Lung junior, Ştefan Bărboianu şi Constantin Gîngioveanu, plus Julius Wobay. Acesta din urmă a ţinut să ia parte la întâlnirea cu fanii înainte de a părăsi Bănia, leonezul plecând ieri spre ţara natală.
Cei patru au dat autografe pe postere cu echipa, s-au fotografiat cu suporterii şi au stat de vorbă cu ei, de la mic la mare. De la întrunire nu au lipsit nici admiratoarele, care au dorit să rămână cu o amintire, în special de la junii Ştiinţei, Lung, Bărboianu şi Gîngioveanu. Aceştia au dezvăluit faptul că sunt prieteni foarte buni şi în afara terenului, pentru că se cunosc de mult timp, şi că vor pleca împreună pe Valea Prahovei, într-o minivacanţă.   

Gîngioveanu vrea la naţionala mare

Cei trei internaţionali au susţinut că s-au simţit bine în mijlocul suporterilor şi că au acelaşi gând cu ei, să ducă Ştiinţa în cupele europene. „A fost foarte bine printre suporteri. Sperăm ca ei să fie alături de noi în număr cât mai mare la meciurile din retur. Ne-au cerut să nu-i dezamăgim şi să calificăm Universitatea Craiova într-o cupă europeană“, a spus Gîngioveanu. Acesta le-a mai promis fanilor că nu va pleca la nici o echipă din România, ci doar la una din străinătate, dacă va fi cazul, şi s-a arătat revoltat de acel zvon apărut în presa centrală că ar avea imnul lui Dinamo pe telefon. „Mă bucur că am demonstrat că pot juca la un nivel înalt. În plus, au venit şi selecţiile la echipa naţională de tineret, deci pot spune că a fost un an bun pentru mine. La anul poate prind o convocare şi la prima reprezentativă, de ce nu? La Universitatea se simte încrederea, relaţiile în vestiar sunt mult mai strânse. Se putea o clasare şi mai bună, dar pentru asta ar fi trebuit să ne lase şi alţii. Oricum, sperăm cu toţii la un loc european“, a mai spus Gîngioveanu.

Lung şi Bărboianu mai cred în Moş Crăciun

Nici Silviu Lung Jr. nu este interesat de altă echipă din România, el fiind crescut de tatăl său în spiritul Craiovei Maxima. „Uneori, seara, când ne reunim acasă, tata îmi povesteşte despre Craiova Maxima. Ştiu pe dinafară istoria acestei echipe. Visez să trăiesc şi eu acele clipe pe care le-a trăit el. De aceea exclud un transfer în Bucureşti“, a afirmat mezinul familiei Lung. Tânărul portar al Ştiinţei spune că mai crede în Moş Crăciun. „Este frumos să crezi în Moş Crăciun. De ce? Pentru că este o sărbătoare specială. Vreau ca Moşul să-mi aducă drept cadou o calificare în cupele europene, aşa cum îşi doreşte toată suflarea olteană“, a precizat Lung junior. Coechipierul său, Ştefan Bărboianu, a menţionat că i-a trimis deja o scrisoare lui Moş Crăciun în care i-a cerut să ducă Ştiinţa în Cupa UEFA, iar el să aibă evoluţii cât mai bune şi să marcheze multe goluri.
Astăzi, tot între orele 12.00 şi 14.00, la întâlnirea cu fanii vor fi prezenţi Valerică Găman şi Radu Barbu, mâine – Ovidiu Dănănae şi Mihai Dina, iar joi –  Dragoş Firţulescu şi Dorel Stoica. Decanul de vârstă al echipei va participa vineri şi la ultima acţiune organizată de club în acest an, adresată micuţilor fotbalişti de la Centrul de Copii şi Juniori, care vor da ochii cu Moş Crăciun. Stoica îl va avea alături şi pe golgheterul Ştiinţei, Florin Costea, sosit special de la Râmnicu Vâlcea, decarul alb-albaştrilor urmând să se întâlnească şi cu suporterii, de la ora 11.00. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII