10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBobocel, pe 5 la Europene

Bobocel, pe 5 la Europene

Atleta olteană Ancuţa Bobocel, legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin-Dinamo, a obţinut locul cinci la Campionatul European de cros, tineret, competiţie desfăşurată duminică în capitala Belgiei, Bruxelles. Eleva lui Marin Istrate câştigase Europenele de cros anul trecut, la Toro (Spania), dar anul acesta nu a mai putut să-şi apere titlul, încheind cursa de 6.000 de metri în 21 de minute şi 43 de secunde.
În perioada de pregătire premergătoare Europenelor de cros, Ancuţa, aflată în cantonament în Olanda, la Neijmegen, a  fost nevoită să facă pauză o perioadă din cauza unor probleme la un genunchi.
„Am avut o problemă la genunchi şi, crezând că este ceva trecător, am tras tare şi s-a agravat. Apoi, am fost nevoită să iau o pauză şi am pierdut multe antrenamente tari. M-am temut că am ceva grav cu meniscul, dar după ce am mers la control, medicii au constatat că am bursită, adică lichid la genunchi. După Europene, voi face o injecţie pentru a se absorbi lichidul, apoi urmează două săptămâni de pauză totală. Mă încurcă puţin, deoarece pentru 20 decembrie aveam bilet de avion pentru Portugalia, pentru pregătirea sezonului de sală“, declara sportiva severineană înainte de Campionatul European de cros.

Ionescu, doar pe 44
 
Locul cinci obţinut de Bobocel a fost cel mai bun al delegaţiei României. CSM Craiova a fost reprezentată de doi atleţi. Marius Ionescu a concurat la seniori, ocupând poziţia 44, cu timpul 32:30, iar Alexandru Ghinea, participant în premieră la această competiţie, s-a clasat pe locul 66 la juniori. Cursa de la seniori, la care au luat startul 74 de participanţi, a fost câştigată de ucraineanul Lebid Sherhiy, care şi-a trecut în palmares al optulea titlu european la cros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU