10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuel pentru un loc în Cupa UEFA

Duel pentru un loc în Cupa UEFA

Steaua poate salva întreg sezonul dacă obţine o calificare în 16-imile celei de-a doua competiţii europene ca importanţă, dar îi este necesară o victorie în faţa Fiorentinei.

În ciuda faptului că a avut un sezon aproape dezastruos, Steaua, paradoxal, poate obţine calificarea în 16-imile Cupei UEFA, în cazul unei victorii în meciul din această seară contra Fiorentinei lui Adrian Mutu, chiar dacă nu a acumulat decât un punct în Grupa F a Ligii Campionilor. „Zestrea“ echipei lui Dorinel Munteanu a fost obţinută tocmai în meciul tur cu italienii, cele două formaţii remizând, scor 0-0, la Florenţa, în luna octombrie. Calificarea în primăvara europeană este însă mai aproape de echipa lui Cesare Prandelli, căreia îi este necesar un singur punct pentru a trece de grupe, „macaronarii“ având două puncte în plus faţă de bucureşteni.
În precedentul meci al Grupei F, Steaua a pierdut cu un categoric 3-0 la München, în faţa lui Bayern, în timp ce Fiorentina a cedat cu 2-1, pe teren propriu, în faţa lui Lyon. Gruparea din Ghencea este, până acum, alături de elveţienii de la FC Basel, cea mai slabă din actuala ediţie a Ligii Campionilor, toate celelalte 30 de competitoare obţinând cel puţin două puncte.

Lotul Stelei, decimat de accidentări

Antrenorul Dorinel Munteanu se confruntă cu numeroase probleme de efectiv înaintea întâlnirii cu Fiorentina. Janos Szekely, Bogdan Stancu, George Ogăraru, Pantelis Kapetanos, Pavel Golanski, Arthuro şi Florin Lovin au suferit accidentări mai mult sau mai puţin grave, iar prezenţa lor pe teren la meciul din Ghencea este pusă sub semnul întrebării. Cele mai mici şanse să joace le au Szekely şi Ogăraru. La toate acestea se adaugă accidentarea suferită la genunchi de portarul Zapata, la antrenamentul de duminică. În cazul în care „Rufay“ nu va fi refăcut până la ora de start a partidei, în poarta Stelei va sta Cornel Cernea, iar pe banca de rezerve va lua loc tot columbianul, deoarece al treilea goalkeeper din lotul bucureştenilor, Vâtcă, nu a fost trecut pe lista UEFA în luna septembrie.

Şi italienii au probleme

Nu numai Dorinel Munteanu are probleme de efectiv înainte de ultimul meci din grupa F a Ligii Campionilor, ci şi omologul său de la Fiorentina, Cesare Prandelli. Tehnicianul italian nu se va putea baza pe Comotto, Pasqual şi Da Costa, care nu au fost incluşi pe lista UEFA şi Dainelli, suspendat, dar şi accidentat.
Zauri nu este nici el în cea mai bună formă fizică, dar are şanse mari să joace, alături de Gamberini, Krodlup şi Vargas pe linia de fund. La mijlocul terenului, cel mai probabil, Prandelli îi va folosi pe Felipe Melo, Kuzmanovic şi Montolivo, iar Santana va juca în spatele lui Mutu şi Gilardino. Prandelli susţine că, odată eliminată din Liga Campionilor, Fiorentina va încerca să câştige Cupa UEFA: „Liga Campionilor a reprezentat o experienţă deosebită pentru jucătorii mei şi, odată ieşiţi din această competiţie, vom încerca să câştigăm Cupa UEFA. Aşadar, nu avem voie să facem vreun pas greşit la Bucureşti“.

Mutu se aşteaptă să fie înjurat

Internaţionalul român al Fiorentinei, Adrian Mutu, a declarat că se aşteaptă să fie întâmpinat cu înjurături şi huiduieli de fanii stelişti prezenţi în această seară pe arena din Ghencea cu ocazia partidei cu gruparea din Florenţa, dar a precizat că acest fapt îl va motiva suplimentar. „Cred că va fi o atmosferă împotriva mea, probabil mă vor fluiera şi mă vor înjura tot meciul. Nu voi fi afectat deloc, ci, dimpotrivă, voi fi motivat şi mai mult. Sper să batem Steaua şi să ne calificăm. Restul chiar nu mă mai interesează“, a fost de părere decarul echipei naţionale. În final, Mutu a precizat că, dacă ar juca pe alt stadion din România, nu ar fi jignit de fani şi a acuzat „mentalitatea suporterului stelist“.
Chiar şi Spiridon Mutu, tatăl starului Fiorentinei, citat de presa italiană, susţine că se aşteaptă ca fiul său să nu fie primit cu braţele deschise: „De fiecare dată când Mutu a jucat pe acel stadion a avut parte de o primire ostilă. Şi acum cred că va fi la fel“.

Liga Campionilor, etapa a 6-a

În această seară, sunt programate opt meciuri din Grupele E, F, G şi H ale Ligii Campionilor. Grupa E: Celtic Glasgow – Villarreal, Manchester United – Aalborg. Clasament: 1. Manchester United 9p, 2. Villarreal 9p, 3. Aalborg 5p, 4. Celtic 2p. Grupa F: Steaua – Fiorentina, Lyon – Bayern. Clasament: 1. Lyon 11p, 2. Bayern 11p, 3. Fiorentina 3p, 4. Steaua 1p. Grupa G: FC Porto – Arsenal, Dinamo Kiev – Fenerbahce. Clasament: 1. Arsenal 11p, 2. FC Porto 9p, 3. Dinamo Kiev 5p, 4. Fenerbahce 2p. Grupa H: Real Madrid – Zenit Sankt Petersburg, Juventus Torino – Bate Borisov. Clasament: 1. Juventus 11p, 2. Real Madrid 9p, 3. Zenit 5p, 4. Bate 2p. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU