19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportValerică Găman ţinteşte sus

Valerică Găman ţinteşte sus

Pentru Valerică Găman, tânărul fundaş central al Ştiinţei, 2008 poate fi considerat un an de succes. Promovat la prima echipă iarna trecută şi folosit ca titular la startul acestui sezon, Găman a reuşit într-un interval scurt să facă pasul de la Liga a IV-a la echipa naţională. Deşi nu a debutat încă oficial sub comanda lui Victor Piţurcă, jucătorul de 19 ani, care a adunat în tur 17 meciuri în tricoul Universităţii, marcând şi golul victoriei cu Oţelul (scor 1-0), susţine că trecerea a fost uşoară. „Am întâmpinat ceva probleme în startul campionatului, pentru că nu eram obişnuit cu ritmul şi eram împiedicat să rămân pe toată durata partidei în teren. Cred că diferenţa dintre divizia D şi A este ritmul, mentalitatea fiind aceeaşi, iar pentru mine a fost uşoară această trecere“, a afirmat Valerică Găman pe site-ul oficial al clubului din Bănie.
Secretul succesului său a fost munca, după cum a dezvăluit chiar fotbalistul, care crede că şi norocul a contat foarte mult. „Anul 2008 a fost unul de succes, plin de realizări profesionale. Am jucat multe meciuri pentru Universitatea Craiova, am ajuns chiar şi la echipa naţională. Pot să spun că a fost cel mai reuşit an de până acum, dar sper ca pe viitor să fie din ce în ce mai bine. Mereu am avut încredere în mine şi am ştiut că prin muncă şi seriozitate pot să apară rezultatele“, a adăugat Găman.
Dacă pe fundaşul Ştiinţei îl aşteaptă un an cel puţin la fel de bun, Piţurcă anunţându-l că are deja locul asigurat în lotul naţionalei, pentru alt component al grupării oltene, Ciprian Tănasă, 2009 nu pare un an fericit. Ca şi Săceanu, „Tase“ nu ştie încotro s-o apuce. Împrumutat la Poli Iaşi, atacantul adus de Universitatea de la FC Argeş la pachet cu Prepeliţă nu mai vrea să continue în Copou, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă formaţia moldoveană. „Mi-aş dori să revin la Craiova, dar nu depinde de mine. Nu am vorbit cu nimeni de acolo, poate am şanse mici, pentru că am auzit că se caută atacant, dar, în cazul în care cei de la Craiova mă doresc, aş veni cu cea mai mare plăcere“, a afirmat Tănasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU