19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSăceanu, lăsat pe dinafară

Săceanu, lăsat pe dinafară

Mijlocaşul craiovean nu ştie unde va juca de la primăvară, după ce Nicolo Napoli nu l-a inclus în planul său pentru retur.

Robert Săceanu a făcut pasul la Universitatea în momentul în care Adrian Mititelu a decis să alcătuiască noua echipă a Ştiinţei pe scheletul jucătorilor care nu demult evoluau la FC Extensiv. Astfel, i se împlinea un vis din copilărie. Deşi a pus umărul la promovarea echipei în Liga I, „Săce“ a pierdut locul de titular şi, treptat, a ieşit din graţiile antrenorului Nicolo Napoli, părăsind temporar Craiova. Între timp, dintre fotbaliştii din lotul plimbat pe ruta Extensiv – Caracal în Bănie au mai rămas doar Bornescu, D. Stoica şi Dina.
În această iarnă, Săceanu ar fi putut să revină printre juveţi, după o experienţă nefericită la Gloria Buzău. Devotat culorilor alb-albastre, Robert a sperat că Nicolo Napoli îl va reprimi în lot, în condiţiile în care este încă sub contrat cu Universitatea, club cu care şi-a prelungit înţelegerea fără comentarii. Şansele sale de a reîmbrăca tricoul alb-albastru sunt însă infime, mijlocaşul craiovean fiind anunţat înainte de vacanţă că nu va fi relegitimat la Ştiinţa. Nicolo Napoli nu l-a inclus în planurile sale pentru viitorul apropiat, deşi a anunţat că, alături de un fundaş şi un atacant, ar mai vrea şi un mijlocaş.

Carieră în pericol

Robert Săceanu a fost anunţat că este liber să plece, însă deocamdată nu este nimic clar în privinţa viitoarei sale destinaţii. Una dintre variante ar fi un nou împrumut la o echipă de Liga I, însă sunt slabe şanse să se materializeze, pentru că nici una dintre formaţiile din primul eşalon nu agreează împrumutul pe o perioadă de şase luni. Apoi, două echipe de eşalon secund îl doresc sub formă de împrumut până la vară, dar jucătorul nu este de acord.
Surse apropiate clubului oltean susţin că, la un moment dat, s-a pus problema trecerii lui Săceanu la FC Argeş, urmând să acopere o parte din datoria de 300.000 de euro pe care Adrian Mititelu o avea la Cornel Penescu. Conform aceloraşi surse, Mititelu îl cotase pe Săceanu la 200.000 de euro, dar Penescu n-a fost de acord, dorindu-l pe jucător în coproprietate. Negocierile au intrat în impas, însă nu este exclus să se reia. La FC Argeş sau la altă echipă, „Gattuso“ trebuie să înceapă să joace din această iarnă, pentru că altfel, la 25 de ani, cariera sa ar fi serios ameninţată. Ştie acest lucru şi mijlocaşul craiovean, care a spus pentru craiovamaxima.ro: „Aştept oferte pentru că îmi doresc enorm să joc. N-aş vrea să ies din circuit prea mult timp“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII