13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Ultima şansă

Gruparea ardeleană antrenată de Maurizio Trombetta, CFR Cluj, întâlneşte echipa pe care a învins-o în septembrie pe „Olimpico“, AS Roma, şi speră să reediteze performanţa de atunci, cu toate că nu traversează o perioadă bună.

După un început de senzaţie în Liga Campionilor, CFR Cluj se vede nevoită să obţină o victorie în faţa Romei pentru a mai spera la o calificare în primăvara europeană. Înfrângerile cu Bordeaux au tăiat aripile jucătorilor de la CFR, care au rămas la „cota“ 4, pe ultimul loc al Grupei A a competiţiei, pe care o vor încheia cu un meci deosebit de dificil, pe „Stamford Bridge“, cu Chelsea. CFR a reuşit în meciul tur cu Roma, jucat pe 16 septembrie, o victorie de senzaţie, cu 2-1, dar ardelenii i-au prins atunci pe italieni în plină criză atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. De atunci, echipa antrenată de Luciano Spalletti şi-a revenit treptat şi a reuşit să urce în clasamentul din Serie A şi să obţină puncte în Liga Campionilor. În plus, formaţia italiană nu-i va mai trata pe jucătorii campioanei României cu superficialitate, după cum declara ieri mijlocaşul brazilian Taddei: „CFR Cluj ne-a surprins în tur, acum ştim despre ce e vorba. Vom merge în România să câştigăm şi suntem conştienţi că nu va fi deloc uşor. Vrem să mergem cât mai departe în Champions League, chiar să jucăm finala“.

Roma vine fără Panucci

Antrenorul echipei AS Roma, Luciano Spalletti, a convocat 22 de jucători pentru meciul de la Cluj. Italienii au sosit ieri în România, la ora 12.30, iar la 19.00 au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul CFR. Din lotul Romei lipseşte fundaşul Christian Panucci, care, în meciul tur, câştigat de CFR cu 2-1, a marcat golul italienilor. Acesta are o inflamaţie la rotula dreaptă şi a fost menajat de antrenorul Spalletti. Roma va putea conta însă pe căpitanul ei, Francesco Totti, care este refăcut sută la sută după o accidentare mai veche, dovadă fiind şi prestaţia sa din meciul jucat duminică la Lecce, în care a şi marcat. Pe lista lui Spalletti pentru acest meci se găsesc portarii Morais Gusmao Artur, Julio Sergio Bertagnoli şi Doni, ultimul urmând să fie titular, şi jucătorii de câmp Aquilani, Baptista, Brighi, Cassetti, Cicinho, De Rossi, Juan, Loria, Doni, Menez, Mexes, Montella, Okaka, Perrotta, Pizarro, Riise, Taddei, Tonetto, Totti şi Vucinic.

Trombetta, conştient că va fi greu

Antrenorul CFR-ului, italianul Maurizio Trombetta, cunoaşte foarte bine jocul echipei AS Roma şi susţine că formaţiei sale îi va fi greu, dar nu imposibil, să repete isprava de pe „Olimpico“ din urmă cu două luni. „Luna septembrie a fost perfectă pentru noi. Roma era atunci ca un alergător de cursă lungă obosit şi cu limba scoasă. Din păcate pentru noi, în prezent situaţiile s-au cam inversat. Noi ne descurcăm din ce în ce mai greu în campionat şi în Champions League. Asta nu înseamnă că nu putem câştiga. Vrem să repetăm performanţa de la Roma, chiar dacă adversarii noştri au revenit la un joc asemănător cu cel din sezonul trecut. Poate nu atât de spectaculos, dar eficient“, a spus tehnicianul. Trombetta susţine că temperaturile scăzute care se înregistrează în România în această perioadă ar putea avantaja Clujul în disputa cu Roma.
Fundaşul echipei CFR Cluj Cristian Panin, proaspăt internaţional, a declarat că, deşi italienii de la AS Roma pornesc ca favoriţi în partida cu ardelenii, aceştia din urmă îşi vor juca şansa şi vor încerca să obţină un rezultat pozitiv. „Nici un meci nu e jucat dinainte şi nu cred că aş putea da un pronostic. Liga Campionilor este ceva aparte şi pot apărea surprize de proporţii. Dacă ne concentrăm şi ne dorim cu orice preţ, cred că putem face un rezultat bun“, a declarat Cristian Panin, care a adăugat că şi-ar dori ca echipa să se descurce la fel de bine în toate competiţiile în care este angrenată.

Liga Campionilor, etapa a 5-a

În această seară se joacă opt partide din Grupele A, B, C şi D ale Ligii Campionilor, după următorul program: Grupa A: CFR Cluj – AS Roma, Bordeaux – Chelsea. Clasament: 1. Chelsea – 7 p, 2. AS Roma – 6 p, 3. Bordeaux – 6 p, 4. CFR Cluj – 4 p. Grupa B: Anorthosis – Werder Bremen, Inter – Panathinaikos. Clasament: 1. Internazionale – 8 p, 2. Anorthosis – 5 p, 3. Panathinaikos – 4 p, 4. Werder Bremen – 3 p. Grupa C: Sporting Lisabona –  FC Barcelona, Şahtior – FC Basel. Clasament: 1. FC Barcelona – 10 p, 2. Sporting – 9 p, 3. Şahtior – 3 p, 4. Basel – 1 p. Grupa D: FC Liverpool – Olympique Marseille, Atletico – PSV Eindhoven. Clasament: 1. Atletico – 8 p, 2. Liverpool – 8 p, 3. Marseille – 3 p, 4. PSV – 3 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS