10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVali Găman şi Florin Costea înfruntă Georgia

Vali Găman şi Florin Costea înfruntă Georgia

Evoluţia bună a jucătorilor Universităţii Craiova nu a fost trecută cu vederea de Victor Piţurcă, doi dintre fotbaliştii Ştiinţei fiind convocaţi pentru amicalul de mâine.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a anunţat, după încheierea etapei a 15-a a Ligii I, lotul pentru meciul amical cu reprezentativa Georgiei, programat mâine seară, de la ora 20.30, pe stadionul Dinamo. Printre cei convocaţi se numără şi doi jucători ai Universităţii Craiova, atacantul Florin Costea şi fundaşul central Valerică Găman. Dacă vârful Universităţii s-a obişnuit cu atmosfera de la naţională, având deja patru selecţii, Găman se află pentru a doua oară printre tricolori, el fiind chemat în premieră la lot luna trecută, la partida cu Franţa, când a stat pe banca de rezerve. Lipseşte, din păcate, Dorel Stoica, fotbalist care a făcut la rândul lui parte din lotul pentru partida cu Franţa de la Constanţa. Piţurcă a surprins prin aceea că a convocat doar trei „stranieri“ pentru meciul cu Georgia, dar şi pentru faptul că pe listă i-a trecut pe Cristian Tănase (FC Argeş) şi Cristian Panin (CFR Cluj).
Reunirea lotului a avut loc ieri, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia. Iată-i pe cei 18 jucători pe care Victor Piţurcă se va baza la meciul cu Georgia: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Costel Pantilimon (FC Timişoara) – portari; George Ogăraru (Steaua), Cristian Panin (CFR Cluj), Gabriel Tamaş (Dinamo), Mirel Rădoi (Steaua), Dorin Goian (Steaua), Valerică Găman („U“ Craiova), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk) – fundaşi; Adrian Ropotan (FC Dinamo), Costin Lazăr (FC Rapid Bucureşti), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Iulian Tameş (FC Argeş), Cristian Tănase (FC Argeş) – mijlocaşi; Bănel Nicoliţă (Steaua), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Florin Costea („U“ Craiova), Gigel Bucur (FC Timişoara) – atacanţi.

„Georgia se aseamănă cu Serbia“

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că naţionala Georgiei se aseamănă ca stil de joc cu Serbia, adversara tricolorilor din Grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010. „Meciul cu Georgia este ultimul din acest an, dar, din păcate, momentul nu este bun pentru naţională, pentru că sunt multe accidentări. Lipsesc jucători importanţi, chiar ieri s-au accidentat câţiva: e vorba de Codrea şi Mureşan, dar asta este situaţia, sper ca după acest joc să câştigăm ceva. Sunt câţiva debutanţi în lot, veniţi de la tineret, care miercuri sper că vor intra pe teren şi vor confirma. Mi-aş fi dorit să jucăm cu Italia sau Germania, dar şi Georgia este o formaţie puternică. Primul nostru adversar de anul viitor, Serbia, se aseamănă ca stil de joc cu Georgia, păstrând însă proporţiile. Georgia are jucători tineri, puternici, cu tehnică bună“, a afirmat Piţurcă.

N-a vrut să-l forţeze pe Mutu

Tehnicianul a negat faptul că ar fi existat o înţelegere între FRF şi Fiorentina în privinţa neconvocării lui Adrian Mutu: „Nu a existat nici un pact, ce pact să existe? Dacă Adrian Mutu era apt, ar fi fost convocat şi la echipa naţională. Am vorbit cu el săptămâna trecută, de abia începuse antrenamentele şi nu puteam să riscăm să-l aducem la echipa naţională. Important este ca el să joace la echipa de club şi să-şi revină la forma de dinainte“.
Selecţionerul a explicat şi motivul pentru care a ales arena din Ştefan cel Mare pentru amicalul cu Georgia: „Nu cred că există interes prea mare pentru echipa naţională în Bucureşti, aş fi vrut la Piteşti, dar era foarte greu atât pentru adversari, cât şi pentru jucătorii noştri care vin azi în România. Am preferat Dinamo, pentru că este un stadion central şi pot veni mai mulţi oameni. Dacă mergeam în Ghencea, unde terenul este mult mai bun, riscam să vină doar oamenii din cartier“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII