14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Remiză amară

Universitatea Craiova – Rapid 0-0

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000. Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Wobay, Dilevski (’46, V. Găman), Prepeliţă, Gîngioveanu – Baird (’71, Stoianof), Fl. Costea (’78, Bărboianu). Antrenor: Nicolo Napoli.

Rapid: E. Andrade – Maftei, Fernandes, J.P. Andrade, Bozovici (’64, Perjă) – Răduţă (’64, J. Cesar), Adefemi, Lazăr, Spadacio, Cesinha (’86, Pinto) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Cartonaş galben: Baird.

Au arbitrat: Ov. Haţegan – I. Popa, M. Savaniu.

Ştiinţa nu a reuşit să se impună sâmbătă seară în faţa Rapidului, deşi a părut superioară.

 

Fanii Universităţii nu s-au putut bucura de un succes nici la a doua reprezentaţie a trupei lui Nicolo Napoli pe stadionul „Ion Oblemenco“. Alb-albaştrii au intrat pe teren decişi să spele ruşine eşecului din Cupă, dar nu au avut inspiraţia necesară să depăşească Rapidul, echipă care, în prima repriză, nu a emis pretenţii. Napoli a surprins începând meciul cu Găman pe bancă, în linia mediană făcându-şi astfel loc Gîngioveanu. „Găman a jucat multe meciuri, este tânăr şi are şi el nevoie de o pauză“, a motivat italianul. Iar Gîngioveanu împreună cu Wobay şi Costea le-au scos peri albi giuleştenilor. Decarul Ştiinţei s-a aflat de cele mai multe ori în situaţie de a marca, însă de fiecare dată nu a găsit soluţia optimă. Fie a fost blocat, fie Andrade s-a aflat la post, fie nu a nimerit spaţiul porţii din poziţie bună, cum s-a întâmplat în minutul 39 (liber în careu). Wobay a arătat şi el de ce este considerat printre cei mai buni jucători străini din Liga I, în 90 de minute rapidiştii nereuşind să-i „fure“ mingea nici măcar o dată. Şuturile leonezului nu şi-au atins însă ţinta. Nici acţiunile lui Gîngioveanu nu au avut rezultatul dorit. Mijlocaşul oltean l-a pus o dată la încercare pe Andrade, cu un şut de lângă tuşă, dar acesta a respins din apropierea vinclului (’23). „Îmi pare rău că am ratat, dar sperăm să câştigăm cu Steaua“, a spus după meci Gîngioveanu. Pe fondul dominării Ştiinţei, Rapid putea da lovitura, dar mingea trimisă de Cesinha a şters transversala (’43).

Dilevski a simţit dureri musculare şi a rămas la cabine, Stoica făcându-i loc în apărare lui Găman. Primele ocazii ale părţii secunde i-au aparţinut lui Baird (’46), dar şutul australianului a fost respins de Andrade, lovitura sa de cap din acelaşi minut trecând pe lângă poartă. Rapidiştii au echilibrat jocul, iar Răduţă (’47) şi Cesinha (’52, ’70) i-au dat emoţii lui Bornescu. Acesta a fost învins în minutul 73, dar golul a fost anulat corect pentru
ofsaid, la o fază similară cu cea din care Otopeniul egala Universitatea acum două etape. Dacă oltenii nu au putut marca, o putea face Fernandes pentru ei, fundaşul Rapidului respingând de lângă Costea o minge care a trecut cu puţin pe lângă bară (’74). Reluarea slabă a lui Stoianof (’88) şi şutut imprecis al lui J. Cesar (’90) au pus capăt unui meci pe care oltenii ar fi meritat să-l câştige, cel puţin după aspectul jocului din prima repriză.

„Rezultatul este corect. Era foarte greu să batem, pentru că Universitatea este o echipă bună. Îmi aduc aminte că am mai văzut Craiova în 1983, la Lisabona, în meciul cu Benfica. Tatăl meu
m-a luat pe stadion şi am rămas impresionat de ce am văzut. La acea vreme, Universitatea era cea mai bună echipă din România şi avea un nume şi în Europa“, a spus după meci Jose Peseiro, tehnicianul giuleştenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII