10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalvarul lui Mutu continuă

Calvarul lui Mutu continuă

La scurt timp după ce îşi rezolvase problemele medicale de la cot şi de la genunchi, atacantul român a suferit o nouă accidentare, care îl va ţine pe tuşă două săptămâni.

Adrian Mutu pare a fi cel mai ghinionist jucător român din noul sezon. Atacantul Fiorentinei a trecut în ultimele luni printr-o perioadă foarte dificilă deoarece de fiecare dată când revenea după o accidentare avea, după puţin timp, altă problemă medicală. Săptămâna trecută, „Briliantul“ a suferit o nouă accidentare în meciul cu Bayern München din Liga Campionilor, din cauza căreia va fi indisponibil pentru aproximativ două săptămâni. Jucătorul a efectuat vineri mai multe teste medicale şi s-a descoperit o leziune musculară de gradul I la muşchii aductori. Staff-ul medical al Fiorentinei a anunţat că atacantul român va urma un tratament fizioterapeutic şi poate reveni pe teren în două săptămâni.
Atacantul român a marcat un gol în meciul cu Bayern, în care a suferit accidentarea. Fotbalistul tocmai revenise pe teren după ce fusese indisponibil de mai multe ori din cauza unor accidentări la genunchi şi la cot.

De la o accidentare la alta

Publicaţia Il Giornale della Toscana, care apare la Florenţa, a trecut în revistă lungul şir de probleme medicale cu care Mutu s-a confruntat în ultimul timp. Ziariştii italieni au caracterizat această perioadă ca fiind „un calvar“, deşi sezonul începuse sub cele mai bune auspicii pentru jucătorul român.
„Un calvar. Aşa se poate defini acest sezon al lui Adrian Mutu, marcat de numeroase accidentări, din cauza cărora a ratat şase partide din campionat şi din Liga Campionilor. Acum urmează o nouă perioadă de inactivitate din cauza unei leziuni musculare la aductori. Sezonul părea să înceapă sub cele mai bune auspicii pentru «il Fenomeno», acesta reuşind să marcheze primul gol în meciul cu Slavia. O săptămână mai târziu, într-un antrenament al naţionalei României, s-a ales cu o accidentare la cotul stâng.
Testele medicale au arătat că el nu a suferit o leziune a osului, dar a ratat meciul retur şi partida cu Juventus, reuşind să revină pe teren în meciul cu Napoli, din 14 septembrie. Mutu a mai evoluat în meciul cu Lyon, din Liga Campionilor, unde a reuşit o pasă de gol, apoi a fost menajat în partida cu Bologna, dar antrenorul Cesare Prandelli l-a folosit în meciurile cu Lazio, Genoa şi Steaua.
Piţurcă l-a rechemat pe Mutu la naţională, iar jucătorul s-a întors de acolo cu genunchiul lovit. Nu a fost necesară intervenţia chirugicală, ci doar odihna. El a ratat meciul cu Reggina, revenind la echipă cu München şi Palermo, meci în care a reuşit o «dublă». A urmat o nouă lovitură, mai puţin gravă, şi a putut evolua cu Siena şi  din nou Bayern, când a şi marcat. Acum un nou stop. Mutu a jucat în cinci meciuri din zece în campionat, a marcat de trei ori şi a ratat o partidă din Liga Campionilor“, a notat sursa citată.

Activităţi extrasportive

Mutu încearcă să fie activ şi în perioada în care nu va putea juca fotbal, el anunţând că îşi va deschide un magazin vestimentar într-un centru comercial din oraşul său natal, Piteşti, unde va fi comercializată linia de îmbrăcăminte produsă de fotbalist şi care se numeşte „Ten Life“.
„Briliantul“ îşi va deschide magazinul într-un centru comercial din Piteşti, inaugurat de puţin timp şi care aparţine unui bun prieten al său, Traian Tămagă. În acest magazin, va fi comercializată noua linie vestimentară creată de fotbalist exclusiv pentru România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU