22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte pentru liniştea gorjenilor

Trei puncte pentru liniştea gorjenilor

Pandurii Târgu Jiu are şansa să se îndepărteze de zona retrogradării şi să-şi asigure o iarnă liniştită dacă învinge astăzi pe Gloria Bistriţa.

Cu o stare de spirit bună, pandurii speră să-şi continue parcursul bun din mandatul lui Sorin Cîrţu, chiar dacă la Târgu Jiu soseşte o echipă incomodă, Gloria Bistriţa. Antrenorul gorjenilor ştie care sunt punctele forte ale adversarului, dar spune că are soluţii pentru a le contracara. „Gloria este o echipă prezentă tot timpul în meci. Şi atunci când este condusă joacă bine şi pierde destul de greu, la scoruri foarte mici. Bistriţa are şi jucători buni la dispoziţie, care pot oricând să facă diferenţa. Negrean, Coroian, Silvăşan sunt fotbalişti cu experienţă şi, dacă nu eşti responsabilizat şi concentrat pe tot parcursul meciului, oricând te pot taxa“, a declarat Sorin Cîrţu.
În ciuda problemelor de lot, tehnicianul grupării gorjene poate alinia o formulă de echipă competitivă. Rus, Piţurcă, Orac şi Iordache revin în primul unsprezece, fiind posibil ca şi Mingote să apară ca titular după ce Stanca a gafat la Iaşi.
„Este o stare de spirit bună la echipă, preşedintele a înţeles nişte lucruri, băieţii sunt plătiţi la zi şi atunci ei acţionează la alt nivel. La meciul acesta nu vor fi multe improvizaţii. Dintre jucătorii care au fost suspendaţi şi accidentaţi la partida de la Iaşi au revenit acum Rus, Piţurcă, Orac şi Cardoso, dar şi Iordache, care a fost învoit. Avem aşadar un lot care să ne dea speranţe pentru cele trei puncte“, a mai spus Cîrţu.
Accidentat la Iaşi, Ghindeanu este incert pentru jocul cu Gloria Bistriţa, el antrenându-se puţin în această săptămână.
„A ieşit din joc la Iaşi pentru acea lovitură primită în piept, dar asta este situaţia la noi, îi câştigăm pe unii şi îi pierdem pe alţii. Niciodată nu putem să fim cu tot efectivul la dispoziţie, să avem de unde să alegem“, a încheiat tehnicianul pandurilor.

Succese la limită pentru panduri

În istoria întâlnirilor directe din Liga I, Pandurii Târgu Jiu a reuşit să câştige doar de două ori, în timp ce echipa ardeleană s-a impus de patru ori. Gorjenii au învins pe Gloria Bistriţa cu 2-1 în 2005, acesta fiind primul succes al pandurilor în prima divizie, iar în sezonul 2006-2007 au câştigat, tot pe „Municipal“, cu 1-0.
Cu o nouă victorie în faţa bistriţenilor, Pandurii ar acumula 18 puncte şi şi-ar asigura o vacanţă liniştită. „Dacă sâmbătă seară vom acumula 18 puncte, putem spune că vom avea o vacanţă liniştită. Din iarnă punem altfel problemele. Ce bine ar fi dacă am câştiga meciurile de acasă până la sfârşitul turului!“, a comentat Sorin Cîrţu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS