22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, pe podium

Ştiinţa, pe podium

Oltenii s-au impus aseară la Buzău şi, cel puţin până după partida din această seară de la Timişoara, au urcat, în premieră cu Napoli la timonă, pe locul trei în Liga I.

Universitatea şi-a mai spălat din păcatele semieşecului cu CS Otopeni, reuşind să câştige ieri toate cele trei puncte din confruntarea de la Buzău. Oltenii s-au impus cu 2-0 în faţa Gloriei, trecându-şi în cont a treia victorie în deplasare din acest sezon şi prima în Crâng, în istoria întâlnirilor directe. Meciul a început de la 1-0 pentru alb-albaştri, Ştiinţa marcând după 70 de secunde. În urma unui corner executat de Prepeliţă, mingea a ajuns la Wobay, al cărui şut din 16 metri, deviat de Vlaicu, s-a oprit în plasa porţii buzoiene. Craiovenii au forţat şi leonezul putea reuşi dubla, dar voleul său de la 20 de metri a trecut pe lângă poartă (’8).
Universitatea a calmat apoi jocul, aşteptând reacţia adversarei. Iar aceasta nu a întârziat să apară, Luis Dias dând emoţii celor aproape 100 de suporteri olteni prezenţi la meci cu o execuţie care l-a surprins fără reacţie pe Bornescu. Fundaşul portughez a driblat în marginea careului doi jucători craioveni, dar mingea trimisă cu exteriorul a şters bara (’15). Buzoienii au prins curaj, dar Bicfalvi (’29) şi Moreira (’30) au greşit ţinta. Ultimul, dintr-o poziţie excelentă, după ce s-a trezit cu mingea la picior la şase metri de poartă, preluarea fiind bună, dar şutul, slab. Până la pauză, nu s-au mai consemnat decât acţiunile mult prea individuale ale lui Florin Costea, rămase fără rezultat, decarul Ştiinţei fiind lăsat la cabine de antrenorul Nicolo Napoli, în locul său fiind trimis Gîngioveanu.

Dina a spart gheaţa

La reluare, antrenorul gazdelor, Mario Marinică, a mutat şi el, aruncându-i în luptă pe Salih Jaber şi Falardo. Iar la prima ocazie, Gloria a marcat chiar prin atacantul irakian, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid (’49). Buzoienii s-au dovedit în continuare periculoşi, dar Falardo nu a putut să-l surprindă pe Bornescu (’53). Liţu s-a aflat şi el faţă în faţă cu portarul craiovean, dar a fost semnalizat în ofsaid (’65), spre disperarea gazdelor. Iar la faza următoare, Universitatea a punctat pentru 2-0, consfinţind destinaţia celor trei puncte. Wobay a centrat de pe stânga şi Dina l-a învins pe Arcaba cu o lovitură lobată de cap (’68). Jaber şi-a mai încercat odată norocul din lovitură liberă, fără probleme pentru Bornescu (’74), goalkeeper-ul Ştiinţei mai având emoţii până la final doar la lovitura de cap a lui Sagna (’88). Ultimele minute i-au găsit pe fanii olteni în picioare, scandând numele lui Napoli, antrenorul italian fiind chemat să salute galeria. Cel puţin până în această seară, când se joacă derbiul FC Timişoara – Dinamo, Ştiinţa a urcat, în premieră cu Nicolo Napoli la timonă, pe podiumul Ligii I. „Nu am jucat aşa cum ar fi trebuit, dar bine că am câştigat. Ştiam că Gloria este o echipă care joacă fotbal, mi-a fost frică până la 2-0. Vom face tot posibilul să le batem şi pe Rapid, şi pe Steaua, ca un cadou pentru suporteri“, a spus, la finalul partidei, finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu. Acesta a mai menţionat că, în iarnă, va mai aduce la echipă un jucător, cel mai probabil din străinătate.

Napoli s-a temut după golul lui Wobay

Nicolo Napoli a afirmat, la finalul partidei, că s-a temut ca nu cumva elevii săi să păţească acelaşi lucru ca în partida cu CS Otopeni, după ce Wobay a deschis rapid scorul. „Am început partida bine, am controlat jocul şi am obţinut în final o victorie meritată. Recunosc că m-am temut după primul gol ca nu cumva să se întâmple ca în partida cu Otopeniul, când am fost egalaţi în două rânduri, dar băieţii s-au concentrat mult mai bine acum. Nu ne gândim încă la meciul cu Pandurii de săptămâna viitoare, îi las deocamdată pe jucători să se bucure de acest succes“, a spus tehnicianul Universităţii. De partea cealaltă, antrenorul Gloriei, Mario Marinică, era mâhnit de rezultat. „Sunt foarte supărat, este o înfrângere poate nemeritată. Speram ca după meciurile din ultima perioadă să avem forţa să obţinem măcar un punct în faţa Craiovei. Este posibil să fi avut un gol valabil, anulat de arbitri. Cred că mai sunt şanse pentru salvarea de la retrogradare“, a declarat Marinică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII