20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBuzăul vrea prima victorie din Liga I, cu Craiova

Buzăul vrea prima victorie din Liga I, cu Craiova

Adversara de vineri a Ştiinţei, Gloria Buzău, a pierdut greu confruntarea din Giuleşti cu Rapid (0-1), elevii lui Mario Marinică fiind aproape de o surpriză. Buzoienii deţin „lanterna roşie“ a clasamentului, cu doar două puncte, însă patronul echipei, Costel Bucur, este optimist şi crede în salvarea de la retrogradare. Acesta vrea cel puţin zece puncte până la finalul turului, Gloria mai având de jucat cu Universitatea, SC Vaslui, Poli Iaşi şi Bistriţa.
Confruntarea cu oltenii pare şi cea mai dificilă, însă Bucur vrea prima victorie din acest sezon. „Noi ne jucăm şansele. Întâlnim o echipă bună, în formă, la fel de tânără ca şi a noastră, dar cu mai multă experienţă. Respect Craiova, dar vreau trei puncte vineri, pentru că avem mare nevoie de ele ca să ne salvăm. Vreau cel puţin zece puncte în ultimele meciuri din acest tur. Cred că şi aseară (duminică seară – n.r.) trebuia să câştigăm cu Rapid. Am auzit că am pierdut pe nedrept, că am fost peste ei“, a afirmat Costel Bucur pe fanatik.ro.
Acesta susţine că nu are datorii faţă de nici o echipă, făcând referire la faptul că, prin victoria cu Ceahlăul, din ultima etapă a sezonului trecut, Ştiinţa a pus umărul la menţinerea Gloriei Buzău în Liga I. „Eu nu am datorii faţă de nimeni, mai ales faţă de Universitatea. Am demonstrat şi în meciurile cu Steaua, când toată lumea zicea că ne vom preda, că nu a fost aşa. După mine, Universitatea Craiova, alături de noi şi de Unirea Urziceni, este echipa care joacă numai pe teren“, a mai spus Bucur.

Fane Stoica l-a ironizat pe Bucur

La Gloria Buzău evoluează în prezent doi jucători care au îmbrăcat şi tricoul Ştiinţei, Alin Vigariu şi irakianul Salih Jaber. Primul, crescut şi format în Bănie, nu-şi va putea întâlni vineri fosta echipă, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. „Aş fi vrut să joc contra Universităţii. Ne aşteaptă un joc dificil. Craiova este pe val, deşi am auzit că sâmbătă nu a făcut cel mai bun joc. Avem nevoie de puncte, ne dorim să batem, dar trebuie să şi putem. Vreau ca Gloria să se salveze de la retrogradare, iar Universitatea să ajungă în Cupa UEFA“, a afirmat Vigariu.
În schimb, antrenorul cu care buzoienii au început campionatul, Fane Stoica, ţine cu echipa la care a evoluat şi la care s-a făcut cunoscut ca principal, Universitatea.
„Presiune va fi pe ambele echipe, dar Ştiinţa poate câştiga, deşi nu-i va fi uşor. Cred că, dacă Universitatea va înscrie repede, nu se va mai întâmpla ca la meciul cu Otopeni şi va fi o victorie lejeră“, a spus Stoica. Acesta l-a atacat şi pe Costel Bucur, care l-a demis după etapa a treia, ironizând obiectivul impus de patronul Gloriei: „Păi, domnul Bucur ştie cumva câte puncte se acordă pentru victorie? Cred că dumnealui vrea 72 de puncte în patru etape şi iese şi campion“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS