14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii importante pentru handbaliste

Victorii importante pentru handbaliste

Echipele de handbal feminin din România fac furori în competiţiile internaţionale, Rulmentul Braşov, HCM Baia Mare şi Oţelul Galaţi obţinând victorii extrem de importante în Cupa EHF. Formaţia pregătită de germanul Herbert Muller, Rulmentul Urban Braşov, s-a impus, în deplasare, în faţa grupării olandeze VOC Amsterdam, cu scorul de 35-23 (18-12), în cadrul primei manşe a turului trei din Cupa EHF. Meciul retur este programat pe 9 noiembrie, la Braşov, de la ora 19.00.
Tot în prima manşă a turului trei, HCM Baia Mare s-a impus, pe propriul teren, în faţa grupării din Turcia, Milli Piyango SK, cu scorul de 29-26 (16-9), graţie reuşitelor semnate de Geiger (12 goluri), Kovacs (6), Diniş (5), Balint (2), Rudics (2), Buceschi (1), Dobromir (1). Meciul retur dintre Milli Piyango SK şi HCM Baia Mare este programat pe 8 noiembrie, în Turcia, la Ankara.
Atât în cazul Rulmetului Braşov, cât şi în cel al handbalistelor de la Baia Mare, echipa câştigătoare a dublei manşe se va califica în optimile Cupei EHF, fază a competiţiei a cărei tragere la sorţi este programată pe 11 noiembrie, la Viena.
Spre deosebire de cele două grupări din România, formaţia Oţelul Galaţi s-a calificat deja în optimile Cupei Cupelor, moldovencele câştigând prima manşă, disputată sâmbătă, pe teren propriu, cu ZRK Ljubuski (Bosnia-Herţegovina), scor 34-14 (19-5). Cum meciul retur s-a disputat ieri-dimineaţă, tot la Galaţi, formaţia lui Cornel Bădulescu a câştigat cu scorul de 36-12 (17-4) şi aşteaptă numele viitoarei adversare.
Ieri-seară, Oltchim Râmnicu Vâlcea urma să întâlnească în primul meci din grupa C a Ligii Campionilor pe norvegiencele de la Larvik, deţinătoarea Cupei Cupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS