19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportElevii lui Aihan şi-au depăşit condiţia

Elevii lui Aihan şi-au depăşit condiţia

Naţionala masculină de handbal a României a reuşit o victorie senzaţională în faţa Poloniei, vicecampioana mondială en-titre şi ocupanta locului 5 la ultimele Jocuri Olimpice.

Reprezentativa masculină de handbal a României a reuşit ieri un meci fabulos, învingând echipa similară a Poloniei, vicecampioana mondială, în etapa a doua a preliminariilor Campionatului European 2010, din Austria, cu scorul de 33-29 (16-13). Elevii lui Aihan Omer au avut un început ezitant de meci, Polonia a speculat mingile pierdute cu uşurinţă de români şi scorul în minutul 5 era 1-5. Selecţionerul nostru a cerut time-out, Petrea, Cozma şi Pârâianu readucând România în joc în minutul 10, când tabela indica 4-5. Oaspeţii au continuat să profite de spaţiile aflate în defensiva noastră, distanţându-se din nou la patru goluri (4-8, minutul 15). Au urmat şapte minute excelente pentru tricolori, care au marcat de cinci ori consecutiv şi au trecut pentru prima dată la conducere, scor 9-8 (’22). Cu o apărare agresivă şi cu contraatacuri foarte rapide, tricolorii au reuşit desprinderea la trei goluri, la finalul primei părţi tabela indicând 16-13 pentru elevii lui Aihan Omer.

Spectacol după pauză

Văzând că se poate, românii au continuat să-şi „înghesuie“ adversarii şi să marcheze aproape la fiecare fază, având în Valentin Ghionea cel mai bun om de atac. Extrema dreaptă a României a semnat şi un gol senzaţional, marcat de pe linia de fund a terenului, ducându-şi echipa la patru goluri avantaj, scor 18-14 (’34). Diferenţa s-a păstrat şi în minutul 40, acelaşi Ghionea înscriind pe contraatac după patru parade consecutive ale portarului Ionuţ Rudi Stănescu. Tricolorii au avut apoi un moment de cădere în joc, polonezii relansând meciul în minutul 44, când tabela de marcaj indica 21-20. Replica României nu s-a lăsat aşteptată, Iacob şi Ghionea au refăcut rapid avantajul de trei goluri, (23-20, minutul 46), iar finalul se anunţa dramatic, mai ales că Polonia nu a renunţat la luptă (25-24, minutul 50). Finalul i-a găsit pe polonezi la un singur punct diferenţă, scor 30-29 (’57), dar românii au fost mai lucizi în ultimele trei minute, timp în care au reuşit să nu primească gol şi să înscrie de trei ori. Naţionala României a terminat partida în stil de mare, printr-o „aeriană“ dublă, finalizată de căpitanul Sandu Iacob, care a pecetluit şi scorul final, 33-29.
Selecţionerul României, Aihan Omer, a folosit următorii jucători: I. Stănescu, S. Barză – I. Georgescu (1 gol), M. Stavrositu, S. Iacob (4), Ad. Petrea (2), Gh. Buricea (1), Cr. Fenici, V. Ghionea (13), M. Cozma (2), Gh. Irimescu, E. Pârâianu (5), A. Şania (3) şi M. Timofte (2).
De partea cealaltă, polonezul Bogdan Wenta a mizat pentru meciul cu naţionala noastră pe următorii handbalişti: S. Szmal, M. Wichary – P. Kuchczynski (3 goluri), M. Jachlewski (2), P. Piwko (2), D. Zoltak (1), S. Rumniak (1), A. Siodmiak (1), D. Kostrzewa (3), B. Jurecki (5), R. Kuptel (2), B. Jaszka (1), D. Wleklak, M. Jurkiewicz (8).
În următorul meci din preliminariile CE 2010, România, care conduce în grupă, cu patru puncte, urmată de Polonia (2), va întâlni selecţionata Muntenegrului, la Niksic, pe 26 noiembrie, de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS