25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă medalii pentru spadasinele craiovene

Două medalii pentru spadasinele craiovene

Spadasinele de la CSM Craiova s-au întors cu două medalii de la Campionatul Naţional de scrimă, competiţie desfăşurată zilele trecute la Bucureşti. La concursul individual, Loredana Iordăchioiu (CSM Craiova) a cucerit medalia de bronz, fiind depăşită de stelistele Simona Alexandru şi Ana Brânză, vicecampioană olimpică anul acesta. Craiova a mai avut trei sportive care au intrat în finala de opt: Anca Măroiu (fostă Băcioiu) s-a clasat pe locul patru, Roxana Lazăr a ocupat poziţia a şasea, iar Oana Puiu a încheiat concursul pe locul şapte. „Poate acest sistem nou de desfăşurare, adică fiecare să tragă cu fiecare, le-a încurcat puţin pe fete. Loredana Iordăchioiu a tras foarte bine, chiar dacă a avut unele probleme medicale. Oricum, numeric am stat foarte bine. Am avut patru fete în finală, mai mult ca Steaua, care a avut trei, în timp ce Satu Mare a fost reprezentat de o singură sportivă“, a spus antrenorul Dan Podeanu, care a fost prezent în Capitală ca arbitru.
Acesta a vorbit şi despre înfrângerea elevei sale de la lotul naţional, Ana Brânză, care a pierdut titlul naţional în faţa colegei de club Simona Alexandru: „Ana nu a fost supărată, pentru că după Olimpiadă a făcut pauză şi a început pregătirea acum trei săptămâni“. Vicecampioana olimpică va începe programul normal abia în luna ianuarie a anului viitor.
În concursul pe echipe, CSM 1 Craiova a ocupat locul doi, fiind depăşită de Steaua Bucureşti. Din echipa pregătită de Ionel Bărbosu au făcut parte Anca Măroiu, Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr şi Andreea Cătălina. CS Universitatea Craiova (antrenor  Mircea Alecu) s-a clasat pe locul patru. Echipa a fost formată din Georgiana Stan, Ana Maria Puiu, Cristina Leu şi Geanina Fîntînaru. Spadasinele de la LPS „Petrache Trişcu“ (Alice Tudor, Diana Donoiu, Alexandra Ionică, Iulia Bisericaru, antrenate de Daniel Matache) au ocupat locul şase şi au reuşit să rămână în prima divizie. Echipa a doua de la CSM Craiova (Raluca Sbârcea, Marina Tiţa şi Bianca Mitricof) s-a clasat pe locul opt şi a retrogradat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS