15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu nu crede ce zice Popa

Cîrţu nu crede ce zice Popa

Antrenorul pandurilor nu se lasă păcălit de Ionuţ Popa, care se plânge că Poli Iaşi este în colaps financiar, şi anticipează un duel aprig pentru cele trei puncte puse în joc.

Pandurii Târgu Jiu va întâlni în etapa a 13-a a Ligii I pe Poli Iaşi, echipă care în fiecare sezon se confruntă cu probleme financiare, după spusele tehnicianului Ionuţ Popa. Gruparea din Dealul Copoului ocupă în prezent locul 15, primul retrogradabil, iar o înfrângere a fotbaliştilor din Iaşi ar agrava situaţia. Tehnicianul formaţiei Pandurii, Sorin Cîrţu, nu crede în lacrimile lui Ionuţ Popa şi se aşteaptă la o replică puternică din partea fotbaliştilor ieşeni. „Poli Iaşi este o echipă cu foame de puncte la fel ca şi noi. Cred că va fi o partidă foarte încrâncenată. De patru ani e degringoladă la Iaşi. Nu i-am văzut niciodată să fie supăraţi pe teren propriu, că nu le-au dat banii sau că joacă în dorul lelii. Sunt meciuri grele tot timpul. Păi eu mă iau după Ionuţ? Nu-l cunosc? Sezonul trecut nu a avut probleme? Ce plânsete! Nu sunt bani, nu avem ce să mâncăm, nu avem cu ce să ne deplasăm, nu ne prezentăm la meci. Nici nu-mi fac probleme pentru meciul ăsta. Mă gândesc că-l câştig că nu se prezintă. Sunt supăraţi. Nu-i compătimiţi pe cei de la Iaşi“, susţine Sorin Cîrţu.

Mircea Sandu a inaugurat terenul sintetic de la Motru

Oficialii FRF în frunte cu Mircea Sandu au fost prezenţi ieri la Motru, unde a fost inaugurat cel de-al doilea teren sintetic de dimensiuni normale din judeţul Gorj. După tăierea panglicii şi sfinţirea terenului s-a disputat şi o partidă de fotbal, selecţionata FRF impunându-se cu scorul de 4-2 în faţa unei echipe formate din foştii jucători ai echipei Minerul Motru. Cei 1.000 de spectatori prezenţi la eveniment i-au putut urmări la lucru pe foştii internaţionali Prunea – Adrian Popescu, Prodan, Săndoi, Belodedici, Firiţeanu, Bîcu, Adi Ilie, Cămătaru, Cîrţu şi Mircea Sandu în timp ce la gazde au evoluat Niţă – Catană, Andriucă, Mihuţ, Gugu, Zahiu, Cernica, Cojocaru, P. Gheorghe, Dorin Hanu şi Dobrică. Primarul Dorin Hanu a deschis scorul, însă selecţionata FRF a întors rezultatul prin Cămătaru şi Adi Ilie, autor a două goluri, pe final Dorian Gugu şi Vali „Parlament“ stabilind scorul final. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, susţine că investiţiile în terenuri sintetice vor continua, anul viitor urmând să se inaugureze cel de-al treilea, la Rovinari. „Un teren sintetic costă în jur de 1 milion de euro. Mai este nevoie de unul la Rovinari şi trebuie să creăm cât mai multe terenuri unde să vină copii, pentru că în viitor ne vor fi de folos la echipa Pandurii. Terenul sintetic de la Motru chiar dacă va fi exploatat la maximum, ca şi cel de la Târgu Jiu, zece ani nu vor fi probleme. Cel târziu la anul, în perioada aceasta, va fi gata şi cel de la Rovinari“, a spus Condescu. Acesta a inspectat şi terenul cu iarbă de la Motru, unde Pandurii Târgu Jiu ar putea disputa câteva jocuri din returul acestui sezon, când Municipalul va fi refăcut. „Am inspectat şi terenul cu iarbă de la Motru şi cu câteva retuşuri se pot juca vreo trei-patru meciuri de Liga I aici. Motru este una dintre variante. Au venit specialiştii de la FRF pentru omologare şi ne trebuie montat obligatoriu sistem de supraveghere. Acum trebuie să ne facem calculele cât ne costă acesta şi deplasarea la Vâlcea. O să vedem care este cea mai bună variantă“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS