17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă vede Ştiinţa pe podium

Piţurcă vede Ştiinţa pe podium

Selecţionerul Victor Piţurcă este încântat de forma excelentă a oltenilor, susţinând că Universitatea ar putea urca în clasament la finalul acestui tur de campionat.

– Vă place echipa craioveană?
– Păi, dacă am selecţionat trei jucători de la Universitatea pentru meciul cu naţionala Franţei, cred că am răspuns la întrebare, nu? 
– Oltenii lui Napoli au, în ordine, două meciuri cu „buturugile mici“, Otopeni (a) şi Buzău (d), apoi două partide cu Rapid şi Steaua, ambele pe „Ion Oblemenco“, adică Universitatea are şanse reale de a urca pe podium! Ce ziceţi?
– Este posibil acest lucru, adică Ştiinţa ar putea urca pe podium. Să nu credeţi cumva că meciurile cu Otopeni şi Gloria Buzău vor fi uşoare sau că sunt deja câştigate. E suficient să vă reamintesc că Otopeniul şi Buzăul nu au putut fi învinse de o echipă participantă în Liga Campionilor, Steaua, pe terenul acesteia din Ghencea. Un meci nu seamănă însă cu altul, iar Craiova este într-o formă excelentă şi, repet, ar putea urca în clasament. Mi-a plăcut cum a jucat Universitatea la Mediaş, oltenii au câştigat categoric, marcând şi multe goluri, ceea ce este alt fapt îmbucurător.

Tinerii Craiovei cresc de la un meci la altul

– Care este părerea dumneavoastră despre „puştimea“ Ştiinţei?
– Bună. De altfel, tinerii cresc de la un meci la altul.  
– Când veţi veni pe „Ion Oblemenco“ la un meci al Ştiinţei?
– Cât mai curând, mai ales că Universitatea va reveni pe „Ion Oblemenco“.
– S-au mai potolit atacurile la adresa selecţionerului?
– Zic că da. Lumea nu mai poate fi păcălită…
– Adică?
– Păi, s-a văzut că Franţa este o echipă valoroasă, şi-au dat seama de forţa reprezentativei „Cocoşului galic“, mai ales de valoarea fotbaliştilor din naţionala lui Domenech. De fapt, cei care au văzut pe viu meciul nostru cu Franţa de la Euro 2008, din Elveţia, au fost mulţumiţi de jocul echipei României în faţa unei foste campioane mondiale şi europene.
– 2009 este anul capital pentru calificarea naţionalei şi, totodată, important pentru soarta dumneavoastră, ca selecţioner…   
– Sigur, aşa este. În 2009, importante sunt însă rezultatele naţionalei, este anul decisiv pentru calificarea României la CM 2010. Avem meciuri hotărâtoare, decisive. Primele partide sunt extrem de importante.
– Va juca naţionala României în 2009 vreun meci pe „Ion Oblemenco“?
– Eu cred că da. Voi lua în calcul disputarea unei partide la Craiova, mai ales că „Ion Oblemenco“ a fost modernizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII