20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRecital la Mediaş

Recital la Mediaş

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 2-5
Stadion „Gaz Metan“
, spectatori: 5.000.
Au marcat: Hoban ’53, M. Voicu ’90+3 / Fl. Costea ’4, Baird ’27, Rose ’52, ’72,
D. Stoica ’57-p.
Gaz Metan: R. Pop – Grillo, Dos Santos, Lazăr (’62, Semeghin), Buzean – Sabou, Hoban, Eric (’75, M. Voicu), Curtean – C. Prodan, Boaru (’69, Paina). Antrenor: Cristi Pustai.
Universitatea: Bornescu – Bărboianu, V. Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă (’81, Gogoşoiu), D. Stoica, Dilevski – Wobay (’65, M. Costea), Baird (’88, Dina), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Boaru / Dilevski, Wobay.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – M. Nagy, S. Gheorghe.

Universitatea s-a distrat cu Gaz Metan, obţinând o victorie categorică pe terenul unde nici o echipă nu reuşise să se impună în acest sezon. 

Ştiinţa s-a temut degeaba de confruntarea de la Mediaş, oltenii reuşind ieri a doua victorie în deplasare din acest sezon şi, totodată, cea mai clară cu Nicolo Napoli pe bancă. Stoica şi compania au marcat de cinci ori, ratând alte cinci-şase ocazii clare, la capătul unui meci spectaculos, în care cele două echipe au jucat deschis şi fără menajamente, aşa cum se anticipase, de altfel, înaintea partidei. Gaz Metan a suferit prima înfrângere pe teren propriu, la final, antrenorul Cristi Pustai recunoscând că nu a mai avut ce face din momentul în care Universitatea s-a desprins la 2-0.
Gazdele s-au instalat în careul oltean de la primul fluier, asediind poarta lui Bornescu cu centrări periculoase. Craiovenii au răspuns însă repede pe contraatac, dar Florin Costea nu a găsit spaţiul porţii cu un şut din unghi, după ce scăpase pe partea stângă (’3). Medieşenii nu au luat în seamă ocazia lui Costea şi au fost taxaţi de acesta un minut mai târziu. Decarul Universităţii a scăpat din nou pe stânga, de la limita ofsaidului, şi-a făcut mingea spre centru şi l-a executat elegant pe Pop, deşi era talonat de Grillo. Replica ardelenilor a venit de la Sabou, care l-a întors în careu pe Rose şi a şutat din unghi, la colţul scurt, însă Bornescu a fost atent (’6).
Ştiinţa a preluat iniţiativa şi putea marca în alte trei rânduri, dar Fl. Costea a fost deposedat în momentul şutului (’8), în timp ce Baird şi Wobay au greşit preluarea, în poziţii bune. Primul a mai ratat o ocazie în minutul 18, când a reluat cu capul, peste poartă, din şase metri, mingea centrată de Dilevski. Ardelenii s-au dovedit periculoşi prin Sabou şi C. Prodan, dar cei care au marcat au fost tot oaspeţii. Apărarea Gazului a fost din nou păcălită şi Baird, scăpat singur spre poartă, l-a învins pe Pop (’27). Spectacolul a continuat, până la pauză ambele echipe trecând de două ori pe lângă gol, gazdele prin Grillo (’35) şi Prodan (’43), iar oaspeţii prin Găman (’37) şi Wobay (’45).

Rose, la prima dublă pentru Ştiinţa

Repriza secundă s-a disputat în aceeaşi manieră, iar golurile nu au întârziat să apară. Rose şi-a adus aminte că a venit în Bănie din postura de atacant şi a marcat pentru 3-0, după o minge primită în careu de la Fl. Costea (’52). Medieşenii au punctat şi ei peste un minut, prin Hoban, care a finalizat pasa cu călcâiul a lui Prodan, însă n-au reuşit să reintre în joc. Omniprezentul Florin Costea i-a furat o minge în careu lui Dos Santos, acesta l-a faultat, iar arbitrul a indicat penalti, transformat cu siguranţă de Dorel Stoica (’57).
La 1-4, gazdele au mai avut o tresărire de orgoliu, dar Boaru şi Prodan nu au ajuns la mingea centrată de Sabou (’61). Mediaşul a cerut şi un penalti la intervenţia lui Găman la Eric, însă Rose a liniştit definitiv spiritele, punctând pentru 5-1 (’72), după ce, cu puţin timp înainte, M. Costea fusese aproape de gol.
Finalul a fost la discreţia Ştiinţei, care a mai ratat două mari ocazii prin Fl. Costea (’78) şi Baird (’86), ambii scăpaţi singuri cu portarul. Nu înainte însă ca Bornescu să se opună la şuturile lui Curtean (’74) şi Sabou (’75). Portarul oltean nu a mai putut face însă nimic în prelungirile meciului, când Voicu a marcat dintr-un careu plin de jucători de la Gaz Metan.
Universitatea este neînvinsă de şase partide şi aşteaptă cu încredere confruntarea cu CS Otopeni, chiar dacă nu-l va avea în teren pe Dilevski, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. După ce ieri au obţinut a doua victorie consecutivă din campionat, pentru elevii lui Napoli sâmbătă ar fi rândul celei de-a treia, dacă este să ne luăm după celebra zicală italiană „non c’e due senza tre“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII