26.7 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRaikkonen, aliatul de nădejde al lui Massa

Raikkonen, aliatul de nădejde al lui Massa

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a recunoscut ieri că i-a cedat locul secund coechipierului său de la Ferrari, Felipe Massa, în MP al Chinei şi că ar fi încântat să facă acelaşi lucru la ultima cursă a sezonului, cea din Brazilia, care se va desfăşura pe circuitul „Jose Carlos Pace“ de lângă Sao Paolo, pe 2 noiembrie. „Din moment ce nu eşti în lupta pentru titlul mondial, nu cred că are vreo importanţă dacă termini cursa pe locul doi sau trei, iar echipa primeşte acelaşi număr de puncte. În China am fi putut câştiga, dar ritmul nostru de cursă nu a fost suficient de bun. Maşina nu a mers rău, dar nici nu a fost pregătită pentru victorie. Cel mai bun lucru care s-a întâmplat pentru mine în ultimele două curse a fost revenirea pe primele poziţii în calificări. Maşina s-a comportat aşa cum mi-am dorit şi astfel am reuşit să pornesc din prima linie la Fuji şi Shanghai“, a spus campionul mondial din 2007.
Pentru Kimi Raikkonen, circuitul brazilian este locul unde în 2007 se încorona campion mondial la capătul celui mai echilibrat şi pasionant sezon din ultimul deceniu. În acest sezon, pilotul finlandez de la Ferrari poate juca doar rolul de arbitru între coechipierul său, Felipe Massa, şi Lewis Hamilton, de la McLaren-Mercedes.
„Ne îndreptăm spre Brazilia, unde anul trecut am avut cel mai bun weekend din viaţa mea. Nu voi uita niciodată acel moment. În ceea ce priveşte cursa de acum, vom încerca să repetăm dubla din 2007, apoi vom vedea unde ne situăm în cele două clasamente mondiale. Voi încerca să merg cât mai bine în calificări şi să obţin un loc în prima linie. Voi fi încântat să-l pot ajuta pe Felipe Massa să câştige titlul, iar Ferrari să termine din nou învingătoare la constructori“, a încheiat Raikkonen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU