5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaltrataţi de lyonezi

Maltrataţi de lyonezi

Echipa lui Marius Lăcătuş şi-a arătat încă o dată limitele în Liga Campionilor, ultimii călăi ai bucureştenilor fiind francezii de la Olympique Lyon, care s-au impus în Ghencea cu 5-3.

Steaua a început curajos meciul cu Lyon, la fel cum o făcuse România în partida cu Franţa în urmă cu două săptămâni, iar în minutul 11 tabela arăta deja un surprinzător 2-0. În minutul 8, Ogăraru a centrat de pe partea dreaptă şi Arthuro, scăpat de marcajul adversarului său direct, a reluat balonul cu capul în colţul din stânga al porţii. Francezii nici nu au avut timp să se dezmeticească şi trei minute mai târziu au fost nevoiţi să scoată din nou mingea din plasă după ce Goian a reluat din cădere, cu umărul, un balon, care a trecut pe sub portarul Lloris. Un sfert de oră, Steaua a reuşit să-i ţină departe de poarta lui Zapata pe lyonezi, iar jocul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului. Prima eroare în defensiva stelistă a apărut în minutul 23, când Makoun i-a pasat lui Keita în careu, iar acesta a şutat din voleu, de la aproximativ 14 metri lateral dreapta, pe colţul scurt, fără speranţe pentru Zapata.
Zece minute mai târziu, defensiva Stelei s-a clătinat din nou. Grosso a centrat până la Karim Benzema, care a reluat cu capul pe centrul porţii, nemarcat, de pe linia careului de şase metri. Totuşi, echipa lui Lăcătuş a avut puterea să revină în avantaj cu un minut înainte de pauză, în urma unei faze fixe, finalizată de Ovidiu Petre cu o lovitură de cap bine plasată. La pauză, tabela arăta un scor nebun, 3-2.

N-au mai contat nici în atac, nici în apărare

După cum s-au desfăşurat ostilităţile în prima parte a jocului din Ghencea, toată lumea se aştepta ca în partea a doua să se marcheze la fel de multe goluri. Din păcate pentru bucureşteni, doar Olympique Lyon a reuşit să introducă mingea în plasă, chiar de trei ori.
Lăcătuş l-a introdus pe Toja în locul accidentatului Ovidiu Petre, iar columbianul a făcut numai rău echipei. Acesta a pierdut balonul în minutul 69, Toulalan a interceptat, i-a pasat lui Fred şi atacantul brazilian a şutat puternic, de la 16 metri, învingându-l pe Zapata. După doar două minute, tabela stadionului Steaua arăta deja 3-4, pentru că Juninho a pus pe picior greşit apărarea gazdelor, executând viclean o lovitură liberă, mingea fiind reluată în poartă de Benzema. Cireaşa pe tort a pus-o Fred, care a realizat „dubla“ în minutul 90.
Steaua nu mai primise niciodată în istoria ei cinci goluri pe teren propriu în cupele europene şi şi-a redus aproape de zero şansele de a se califica în optimile Ligii Campionilor. Bucureştenii rămân totuşi în cursă pentru a ajunge în 16-imile Cupei UEFA, urmând să se lupte pentru locul al treilea în Grupa F cu Fiorentina lui Mutu.

Marţi seară s-au jucat opt meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor, care s-au încheiat cu următoarele rezultate: Grupa E: Villarreal – Aalborg 6-3, Manchester United – Celtic 3-0. Clasament: 1. Manchester – 7 puncte, 2. Villarreal – 7p, 3. Celtic 1- p, 4. Aalborg – 1p. Grupa F: Bayern München – Fiorentina 3-0, Steaua – Lyon 3-5. Clasament: 1. Bayern – 7 puncte, 2. Lyon – 5p, 3. Fiorentina – 2p, 4. Steaua – 1p. Grupa G: Fenerbahce – Arsenal 2-5, FC Porto – Dinamo Kiev 0-1. Clasament: 1. Arsenal – 7 puncte, 2. Dinamo Kiev – 5p, 3. Porto – 3p, 4. Fenerbahce – 1p. Grupa H: Zenit – BATE Borisov 1-1, Juventus – Real Madrid 2-1. Clasament: 1. Juventus – 7 puncte, 2. Real Madrid – 6p, 3. BATE – 2p, 4. Zenit – 1p. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII