12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportProvizii pentru derbiuri

Provizii pentru derbiuri

Universitatea nu a mai pierdut de patru etape, în care a acumulat opt puncte (şase cu Urziceni şi Pandurii şi două cu Braşov şi Argeş), însă elevii lui Napoli nu au obţinut încă în acest sezon două succese consecutive. De aceea, Stoica şi compania şi-au propus să lege victoria cu Pandurii de una cu Gaz Metan, chiar dacă ştiu că disputa de la Mediaş nu va fi uşoară. Oltenii mizează pe faptul că au un program lejer în următoarele trei etape, după confruntarea cu ardelenii urmând meciuri cu CS Otopeni (acasă) şi Gloria Buzău (în deplasare), şi vor să obţină maximum de puncte, pentru a aborda de pe cu totul altă poziţie derbiurile cu Rapid şi Steaua, ambele pe „Ion Oblemenco“. „Mediaşul este o echipă puternică pe teren propriu, nu a învins-o nimeni. Dacă nu iei partida în serios, poţi să ai probleme. Putem însă lega două victorii, plus alte două după aceea, înainte de derbiurile cu Rapid şi Steaua“, a afirmat patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu.
Acesta a reamintit că obiectivul echipei rămâne un loc de Cupa UEFA şi că, în iarnă, la Universitatea nu se vor face transferuri. „Nici nu cumpărăm, nici nu dăm fotbalişti. Mulţi ne sugerează să facem transferuri, dar, dacă aducem alţi jucători, când îi mai creştem pe tinerii din lot gen Mihai Costea sau Gogoşoiu? Poate numai să găsim vreun străin de valoare, precum Wobay, însă ce-i în mână nu-i minciună. Sezonul acesta, cu lotul actual, ne vom lupta pentru o clasare de Cupa UEFA. Anul viitor, băieţilor le va fi mai uşor să reuşească o astfel de clasare, iar în doi ani vor deveni suficient de puternici pentru a se bate la campionat“, a mai spus Mititelu. Acesta este convins că la echipă există concurenţă, dând exemplul lui Dina, care nu a prins lotul de 18 la meciul cu Pandurii.

Wobay, omul meciului

Deşi nu a reuşit să marcheze duminică, Julius Wobay a fost desemnat de suporteri cel mai bun jucător al Ştiinţei în confruntarea cu Pandurii. Mijlocaşul leonez a obţinut majoritatea în sondajele de opinie lansate pe site-ul oficial al clubului şi pe craiovamaxima.ro. Pe fcuniversitatea.ro, Wobay a fost votat de 39 la sută dintre fani, fiind urmat de Fl. Costea (25%), S. Lung Jr. (13%), V. Găman (9%) şi Baird (6%). În sondajul de pe craiovamaxima.ro, Julius Wobay a primit 35 la sută din sufragii, în topul preferinţelor suporterilor mai intrând Fl. Costea (18%), V. Găman (14%), S. Lung Jr. (13%), D. Stoica (5%) şi Gogoşoiu (4%). Pentru Wobay nu contează cine înscrie, atâta timp cât echipa câştigă. „Nu ţin neapărat să marchez. Cel mai important este să învingem. Am obţinut astăzi (duminică – n.r.) trei puncte preţioase şi nu trebuie să ne oprim aici. Îmi doresc foarte mult să joc în Cupa UEFA cu Universitatea şi, de ce nu, poate chiar în Liga Campionilor“, a spus leonezul. Dacă prezenţa lui Florin Costea în topul celor mai buni jucători ai echipei este deja obişnuită, Lung junior şi Gogoşoiu nu au avut în acest sezon ocazia să se afirme. Ambii au fost lăudaţi de patronul Mititelu, despre Gogoşoiu acesta ţinând să precizeze că, până la sfârşitul turului, are şanse mari să fie titular. Finanţatorul Ştiinţei s-a felicitat şi pentru curajul de a-l fi impus pe Găman în primul unsprezece, jucătorul intrând deja în circuitul echipei naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII