19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeciurile din primăvară, decisive pentru tricolori

Meciurile din primăvară, decisive pentru tricolori

Staff-ul şi jucătorii naţionalei României au anunţat că vizează toate cele şase puncte din partidele cu Serbia şi cu Austria pentru a lua o opţiune serioasă în privinţa calificării la CM 2010.

Remizând sâmbătă, la Constanţa, cu naţionala Franţei, scor 2-2, reprezentativa României a acumulat patru puncte după trei etape disputate în Grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010. Naţionala tricoloră are şanse de calificare la turneul final care se va desfăşura în Africa de Sud, chiar dacă, deocamdată, ocupă locul cinci în grupă. Pe primele două poziţii se situează Serbia şi Lituania, ambele cu câte şase puncte, următoarele trei locuri fiind ocupate de Austria, Franţa şi România, toate cu câte patru puncte, în timp ce „lanterna roşie“ o deţine reprezentativa Insulelor Feroe, cu un punct.
În runda următoare a Grupei a 7-a, care este programată mâine, se vor disputa partidele Austria – Serbia şi Lituania – Insulele Feroe.
Următorul meci al României va avea loc pe 28 martie 2009, împotriva Serbiei, pe teren propriu, după care, pe 1 aprilie, naţionala tricoloră va juca, în deplasare, cu Austria. Staff-ul şi jucătorii primei noastre reprezentative au anunţat că vizează toate cele şase puncte din aceste două partide pentru a lua o opţiune serioasă în privinţa calificării la CM 2010.

Piţurcă le-a pus gând rău sârbilor şi austriecilor

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, este convins că prima clasată din Grupa a 7-a se poate califica la Cupa Mondială şi cu 18 puncte.
„Serbia a câştigat categoric meciul cu Lituania şi a intrat în jocul calificării. Toată lumea spunea că Feroe este o echipă slabă, dar Austria nu a reuşit decât o remiză în partida cu această selecţionată. Sunt convins că şi alte echipe se vor încurca de Feroe“, a opinat Piţurcă.
Tehnicianul tricolorilor a apreciat că următoarele două meciuri din cadrul preliminariilor, cu Serbia şi cu Austria, vor avea un caracter decisiv în perspectiva conturării clasamentului Grupei a 7-a de calificare la CM 2010.
„Dacă învingem Serbia şi Austria le vom lua faţa. Dacă reuşim să obţinem şase puncte în meciurile din primăvară, vom avea şanse reale de calificare“, a menţionat Piţurcă.

Tricolorii, încrezători în forţele lor

Adrian Mutu susţine, la fel ca şi coechipierii săi, că accederea naţionalei României la Cupa Mondială din 2010 depinde doar de prestaţiile trupei lui Piţurcă. „Briliantul“ a opinat că prima noastră reprezentativă are capacitatea necesară să obţină calificarea la turneul final din Africa de Sud.
„În meciul cu Franţa s-a văzut o schimbare în echipa României. Toţi se aşteptau să pierdem acest meci, dar s-a văzut că atunci când ne dorim, putem face mai mult. Oricum, calificarea la Mondiale depinde doar de noi“, a spus decarul naţionalei.
La rândul său, fundaşul Dorin Goian este convins că România va participa la CM 2010 dacă va câştiga meciurile din primăvară cu Serbia şi cu Austria.
„Trebuie să recuperăm punctele cu Lituania. E o grupă echilibrată. E foarte bine că păstrăm încă şanse după partida cu Franţa, iar dacă vom lua şase puncte din următoarele două meciuri, vom fi foarte bine. Sunt sigur că ne vom reveni şi vom ajunge la Mondiale“, a spus jucătorul Stelei.
Şi Florentin Petre consideră că România îşi păstrează intacte şansele la calificare la turneul final din Africa de Sud.
„Lupta este deschisă în continuare şi ne dorim să ne calificăm. Bine că nu am pierdut partida cu Franţa. Am avut meciul în mână, păcat că nu am câştigat. Am demonstrat că România se poate califica la turneul final“, a conchis Florentin Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU