21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea are trei jucători la naţională

Universitatea are trei jucători la naţională

Printre jucătorii convocaţi de Victor Piţurcă pentru meciul de sâmbătă, cu Franţa, se numără şi trei fotbalişti ai Ştiinţei: Marius Valerică Găman, Dorel Stoica şi Florin Costea.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a anunţat lotul pentru meciul cu Franţa, din Grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, care se va disputa sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 21.40, pe stadionul „Farul“ din Constanţa. Îmbucurător este faptul că printre jucătorii convocaţi se numără şi trei fotbalişti de la Universitatea Craiova: fundaşul Marius Valerică Găman (debutant la naţională), mijlocaşul Dorel Stoica şi atacantul Florin Costea. Selecţionerul a surprins şi prin convocarea portarului Costel Pantilimon (FC Timişoara, debutant la prima reprezentativă), fundaşului George Galamaz (Unirea Urziceni, debutant în selecţionata tricoloră), mijlocaşului Iulian Tameş (FC Argeş, trei prezenţe în echipa naţională) şi atacantului Bogdan Stancu (Steaua, debutant la naţională).

Piţurcă are probleme de efectiv

Victor Piţurcă a anunţat că se confruntă cu mai multe probleme de lot înaintea partidei cu Franţa, dar este convins că va găsi soluţii pentru a-i înlocui pe jucătorii absenţi. Dintre cei legitimaţi la cluburi din străinătate convocaţi iniţial, Victor Piţurcă a renunţat la Paul Codrea (Siena), accidentat, şi Cosmin Contra (Getafe CF), care nu a evoluat pentru echipa sa de club în ultimele trei etape. Florentin Petre a fost chemat în ultimul moment, în locul lui Bănel Nicoliţă, accidentat. Mirel Rădoi s-a accidentat şi el în meciul din ultima etapă şi a ratat convocarea.
„Am mai multe probleme de lot, sunt frământări, dar trebuie să găsesc soluţii. Ştiam că nu va evolua Cristi Chivu în acest sfârşit de săptămână pentru Inter. Chiar mă bucur că Mourinho nu l-a convocat şi aşa are timp o săptămână să se odihnească pentru partida cu Franţa. Cu Tamaş totul este în regulă. Are o problemă cu glicemia. El nu mănâncă dulce. I s-a mai întâmplat să-i vină rău şi la echipa naţională, dar nu e nici o problemă, el va evolua duminică pentru Dinamo. Pe Marius Niculae nu mă pot baza. Medicul Pompiliu Popescu mi-a comunicat că va lipsi în jur de trei săptămâni. Când am aflat de Bănel Nicoliţă, am pus mâna pe telefon şi l-am instruit pe Pompiliu Popescu să îl consulte. Acesta l-a chemat pe jucător imediat, l-a văzut, iar verdictul a fost clar. Jucătorul nu va putea participa la acţiunile echipei naţionale. L-am sunat imediat pe Florentin, care era în deplasare cu echipa lui, Terek Groznîi, iar el va fi prezent la reunirea echipei naţionale“, a spus Piţurcă.

Lotul României pentru meciul cu Franţa

Jucătorii convocaţi de Victor Piţurcă pentru partida cu Franţa sunt următorii: Bogdan Lobonţ (Dinamo Bucureşti), Costel Pantilimon (FC Timişoara) – portari; Cristian Săpunaru (FC Porto), George Ogăraru (Steaua Bucureşti), Gabriel Tamaş (Dinamo Bucureşti), George Galamaz (Unirea Urziceni), Dorin Goian (Steaua Bucureşti), Marius Valerică Găman (Universitatea Craiova), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (FC Utrecht) – fundaşi; Florentin Petre (Terek Groznîi), Dorel Stoica (Universitatea Craiova), Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Iulian Tameş (FC Argeş), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Marian Aliuţă (FC Vaslui) – mijlocaşi; Gheorghe Bucur (FC Timişoara), Adrian Mutu (Fiorentina), Florin Costea (Universitatea Craiova), Bogdan Stancu (Steaua Bucureşti), Ciprian Marica (VfB Stuttgart) – atacanţi.
Tricolorii s-au reunit ieri, la Casa Fotbalului, şi au plecat la ora 13.00 cu autocarul spre Constanţa. La ora 18.20, elevii lui Victor Piţurcă au susţinut o şedinţă de pregătire, care a fost deschisă presei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS