18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte ştiri

Campionatul mondial de prizat tutun

Sute de bărbaţi şi femei din toate colţurile lumii şi-au dat întâlnire, la sfârşitul săptămânii trecute, în orăşelul german Schwarzenfeld, pentru a participa la Campionatul mondial de prizat tutun. Concurenţii a trebuit să îşi demonstreze talentul în diferite probe, obiectivul tuturor fiind ca la final să fi prizat o cantitate mai mare de tutun decât concurenţa. Prizatul de tutun a devenit o tradiţie în Germania, o dovadă în acest sens fiind Clubul amatorilor de prizat tutun, fondat încă din 1969 în Schwarzenfeld şi care numără câteva sute de membri.

Santana ia drumul bisericii

Legendarul chitarist mexican Carlos Santana speră ca nu peste mult timp să îmbrace hainele preoţeşti şi să primească o parohie printre palmieri în Maui, Hawaii. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, starul mexican de 61 de ani a mărturisit că peste şase ani se va retrage de pe scenă şi îşi va dedica viaţa bisericii. „La 67 de ani mă voi retrage şi vreau să devin preot ca Little Richard“, a mărturisit artistul.

În prezent, chitaristul mexican se află în turneu – „Live Your Light“, care se va încheia pe 12 octombrie la Concord, în California. În plus, în curând, el va lansa un dublu album cu titlul „Multi-Dimensional Warrior“. Însă, în ciuda succeselor sale muzicale, Santana a decis să îşi încerce talentul şi în alte domenii. „Cred că Dumnezeu mi-a dat darul de a comunica şi fără chitara mea şi abilitatea de a le prezenta oamenilor unele părţi din Biblie, care se referă la vinovăţie, păcat, judecată şi teamă“, a spus artistul. Santana a vorbit şi despre durerea simţită după recentul divorţ de femeia care i-a fost alături 34 de ani. Starul mexican a mărturisit că doar credinţa l-a ajutat să treacă peste gândurile sinucigaşe. „Ceea ce am învăţat este că trebuie să trăieşti cea mai întunecată noapte a sufletului pentru a ajunge la cea mai puternică lumină a zilei“, a spus artistul.

Jordan şi Peter Andre – în pragul divorţului

Căsnicia dintre voluptuoasa starletă britanică Jordan şi soţul său, Peter Andre, trece printr-un moment de cumpănă. Deşi tocmai şi-au reînnoit jurămintele, cei doi soţi traversează o perioadă nu tocmai fericită. Din câte se pare, solistul australian s-a săturat să fie mereu pe locul doi pentru aleasa inimii. „Lui Pete i-a ajuns! I-a spus lui Jordan că, dacă nu îl tratează cu afecţiune şi cu egalitate, jurămintele reînnoite nu înseamnă nimic“, a mărturisit un apropiat al cuplului. În plus, Andre şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte relaţia sa cu Jordan şi în cadrul reality-show-ului „Katie & Peter: The Next Chapter“. „Într-o zi, din păcate, eu şi soţia mea o vom lua fiecare pe drumul său. Vom fi mai fericiţi, dar, momentan, ne chinuim să facem relaţia să meargă“, a recunoscut Peter.

Din câte se pare, principala sa nemulţumire este faptul că soţia lui îi ignoră realizările, precum gama de machiaj pentru bărbaţi pe care a lansat-o. Apropiaţii cuplului sunt îngrijoraţi pentru soarta celor doi, toţi recunoscând că e mai mult decât o ceartă normală între soţi. „Cu toţii vedem cum Katie se poartă cu Peter. Nimeni nu e de acord cu ea, dar ne este frică să spunem ceva. Îl subminează mereu. Dacă el vorbeşte despre showbiz, soţia lui stă în faţa lumii şi spune: «Ce ştii tu despre asta, eu sunt vedeta!». E jenant pentru Peter. Situaţia a devenit greu de suportat. Jordan nici măcar nu îl lasă pe Andre să se îmbrace cum vrea“, a povestit un apropiat al cuplului.

Michael Douglas – premiat pentru întreaga carieră

Michael Douglas va fi onorat de Institutul American de Film (AFI) cu premiul pentru întreaga carieră, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Los Angeles, pe 11 iunie 2009. „Mă simt onorat şi copleşit că am fost inclus într-un grup de cineaşti atât de prestigios. Sunt emoţionat mai ales că i-am urmat tatălui meu, 18 ani mai târziu“, a declarat Michael. Potrivit lui Howard Stringer, preşedintele AFI, Douglas, „deşi este apreciat ca unul dintre cei mai buni actori, este şi un producător de film merituos, fiind un artist ale cărui producţii au intrat în panteonul filmului american“.

MTV i-a găsit iubită lui Cătălin Josan

În timpul filmărilor pentru ediţiile „Euro Top 20“ şi „MTV News“ prezentate de Cătălin Josan, echipa MTV a aflat câteva detalii despre viaţa personală a artistului. Declarând că nu are iubită, MTV i-a pus la cale artistului o farsă de proporţii, pornind în căutarea unei partenere pentru Cătălin Josan şi stabilindu-i o întâlnire!

Castingul, cele patru fete care s-au luptat pentru inima cântăreţului basarabean, probele pe care MTV le-a pregătit concurentelor, dar şi întâlnirea pe care Cătălin a avut-o cu aleasa inimii sale vor fi difuzate în ediţiile de mâine şi de vineri, 10 octombrie, de la 21.30, ale MTV News. Printre probele „de foc“ la care au fost supuse concurentele se numără întrebări-capcană, descoperirea talentelor ascunse şi, proba eliminatorie, discuţia cu Cătălin în „dulcele grai moldovenesc“. „Din cauza programului încărcat, nu am avut timp de o parteneră, motiv pentru care m-am amuzat când am aflat că MTV îmi va găsi o iubită. Concursul a fost foarte amuzant pentru mine şi m-am distrat de minune la filmări, mai ales la proba cu discuţia în moldoveneşte“, a declarat Cătălin Josan, după ce şi-a ales drept parteneră o frumoasă moldoveancă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS