16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte ştiri

BCR BpL dă petrecere de casă nouă în Craiova

După ce, timp de o săptămână, s-au implicat activ în renovarea apartamentului amenajat de BCR Banca pentru Locuinţe (BpL) în parcarea real,-, craiovenii vor putea să participe şi la o petrecere care marchează finalizarea lucrărilor. „BCR BpL îi aşteaptă pe craioveni în parcarea centrului comercial real,-, sâmbătă, 4 octombrie, începând cu ora 20.00, la petrecerea de casă nouă animată de renumiţi DJ români!“, se arată într-un comunicat emis de bancă.

Evenimentul marchează finalul Olimpiadei Economisirii-Creditării, acţiune desfăşurată de BCR BpL şi Arabesque, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie 2008, în şapte oraşe din ţară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova, Constanţa, Iaşi şi Timişoara).

În cadrul acesteia, pe lângă faptul că au putut participa la o competiţie de renovare, în urma căreia puteau câştiga 50.000 de lei pentru amenajarea unui loc de joacă, oamenii au putut afla informaţii despre produsele de economisire-creditare promovate de BCR BpL. „Pentru că au fost harnici şi au acceptat provocarea, Banca pentru Locuinţe îi recompenseză pe craioveni cu 25.000 de lei pentru amenajarea unui loc de joacă, iar dacă vor termina primii de renovat apartamentul, îşi vor dubla premiul“, se precizează în comunicatul BCR BpL.

Andreea HORCONE

 

Caravana UE, în Râmnicu Vâlcea

O caravană mobilă cu simbolurile Uniunii Europene (UE) va sosi astăzi în centrul oraşului Râmnicu Vâlcea şi îi va informa pe oameni despre drepturile pe care le au ca şi cetăţeni europeni. Evenimentul e organizat de Comisia Europenă şi face parte din campania „Cetăţenia europeană… Nu doar cuvinte, ci drepturi concrete!“. Obiectivul acesteia este de a-i face pe oameni conştienţi de drepturile lor în calitate de cetăţeni ai UE, aşa cum sunt ele definite în Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Prin acest proiect se încearcă încurajarea tuturor oamenilor care locuiesc în UE să îşi cunoască mai bine drepturile, pentru a putea fi mai bine respectaţi şi protejaţi. În cadrul campaniei vor fi organizate chestionare interactive şi sesiuni de informare, iar râmnicenii îşi vor putea testa cunoştinţele asupra drepturilor lor în calitate de cetăţeni europeni şi le vor fi oferite pliante, postere, broşuri şi alte cadouri. Campania UE a început în România sub forma unei caravane care a vizitat 40 de oraşe, din 24 septembrie, şi care se va încheia astăzi.

Alina STATE-FULGER

 

Nereguli la depozitarea deşeurilor

În luna septembrie 2008, în urma controalelor efectuate, inspectorii Direcţiei Apelor (DA) Jiu din cadrul Biroului Inspecţia Teritorială a Apelor au aplicat o amendă în valoare de 25.000 de lei. „Aceasta a fost acordată în urma depistării de depozite de deşeuri menajere şi pet-uri în zona Firizoni, Hunedoara“, a declarat Camelia Bărbuţu, purtătoarea de cuvânt a DA Jiu.

Aceasta nu a fost însă singura neregulă găsită. „La nivelul DA Jiu, inspectorii au acordat şi patru avertismente (unul în fiecare judeţ: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara) pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor“, a adăugat Bărbuţu.

Controalele vor continua în perioada următoare şi, acolo unde vor fi găsite nereguli vor fi aplicate amenzi contravenţionale corespunzătoare (maximul uneia, conform Legii apelor, este de 80.000 de lei, dar valoarea amenzilor aplicate poate să fie rezultatul cumulării mai multor contravenţii).

Andreea HORCONE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS