22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte ştiri

Bancnotă de un milion de lire sterline, vândută cu 100.000 de euro

O bancnotă de un milion de lire sterline, emisă de Banca Angliei în cadrul Planului Marshall, după cel de-al doilea război mondial, a fost vândută la licitaţie pentru aproximativ 100.000 de euro, informează site-ul cyberpresse.ca. Potrivit casei de licitaţie Spink, specializată în vânzarea de monede, medalii şi timbre, aceasta a fost achiziţionată de un colecţionar din Marea Britanie. Iniţial, se estimase că bancnota va aduce între 35.000 şi 40.000 de lire sterline, adică maximum 50.000 de dolari. Banca Angliei a emis doar opt bilete cu valoarea de un milion de lire sterline, acestea fiind destinate doar utilizării interne, pentru a se putea urmări anumite operaţiuni bancare, şi au fost valabile doar şase săptămâni. Două dintre acestea există şi astăzi. Una dintre ele este „Numărul opt“, cea care a fost vândută zilele trecute. Ea are seria 000008 şi datează din 30 august 1948. Cealaltă este „Numărul şapte“ şi a fost cumpărată la licitaţie în anul 1977 pentru suma de 8.000 de lire sterline. Această din urmă bancnotă figurează în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai valoros bilet de bancă şi care nu a aparţinut niciodată unei persoane fizice.

Cea mai scumpă bicicletă din lume

Compania scandinavă Aurumania a lansat cea mai scumpă bicicletă din lume, într-o ediţie limitată, informează site-ul ananova.com. Vehiculul botezat „Gold Bike Crystal Edition“ costă puţin peste 75.000 de euro şi se estimează că este cea mai scumpă bicicletă produsă vreodată. Fiecare dintre cele zece biciclete din ediţia limitată este produsă manual, placată cu aur de 24 de carate şi ornată cu peste 600 de cristale Swarovski. Ghidonul şi şaua preţioaselor biciclete sunt îmbrăcate în cea mai fină piele, iar numărul de serie al fiecărui vehicul pe două roţi este gravat în foiţă de aur pe un fel de ecuson de piele prins de cadrul bicicletei. Ca bonus, compania a creat şi un suport special din aur de 24 de carate, cu ajutorul căruia bicicleta poate fi agăţată pe perete şi expusă ca o operă de artă.

O maşină prea mică pentru un jaf mare

Doi hoţi care au jefuit un autovehicul blindat au fost nevoiţi să renunţe la 500.000 de euro pentru că maşina cu care voiau să fugă era prea mică. După cum informează site-ul ananova.com, incidentul s-a petrecut în Malaiezia, în apropiere de Kuala Lumpur, iar cei doi infractori s-au ales cu echivalentul a 380.000 de euro în urma jafului. Potrivit poliţiei, hoţii au fost nevoiţi să abandoneze sacii cu bani ce conţineau mai mult de jumătate din pradă, pentru că nu încăpeau în maşina lor. „Sacii cu bani sunt destul de voluminoşi. După părerea mea, infractorii sunt cam nesăbuiţi şi nu şi-au planificat prea bine acţiunea“, a declarat şeful poliţiei locale. Deocamdată, hoţii nu au fost prinşi, dar cinci paznici care se aflau în autovehiculul blindat sunt supuşi interogatoriului, pentru a se afla dacă au colaborat cu infractorii. „Totul a decurs mult prea uşor“, au spus poliţiştii.

Megan Fox, logodnica perfectă

Actriţa Megan Fox se laudă că este logodnica perfectă şi că iubitul ei, Brian Austin Green, nu şi-ar putea dori pe altcineva, pentru că ea ţine loc şi de cel mai bun prieten. După cum informează site-ul starpulse.com, Fox, care a fost de curând votată drept cea mai sexy femeie din lume, spune că este băieţoasă, că îi place să joace jocuri video şi că se uită la orice competiţie sau emisiune sportivă, motiv pentru care este şi cel mai bun prieten al logodnicului ei. „Pentru un bărbat, cea mai mare nemulţumire este că partenera lui nu-i împărtăşeşte interesele şi pasiunile. Ei bine, nu este şi cazul nostru, iar Brian nu poate fi decât mulţumit că sunt un băieţoi“, a declarat Megan Fox într-un interviu acordat revistei GQ. Actriţa s-a logodit cu Brian Austin Green în noiembrie 2006, la doi ani după prima întâlnire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS