14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBayern München se menţine lideră

Bayern München se menţine lideră

Bayern München – Olympique Lyon 1-1
Stadion „Allianz Arena“
, spectatori 66.000.
Au marcat: Ze Roberto ’52 / Demichelis ’25-autogol.
Bayern: Rensing – Oddo, Breno, Lucio, Lahm – Schweinsteiger, Demichelis, Ze Roberto, Ribery (Borowski ’82) – Toni, Klose. Antrenor: Jurgen Klinsmann.
Olympique: Lloris – Reveillere, Bodmer, Cris, Mensah – Juninho Pernambucano (Boumsong ’87), Toulalan, Makoun – Govou (Ederson ’36), Fred (Mounier ’75), Benzema. Antrenor: Claude Puel.
Cartonaşe galbene: Demichelis, Klose / Mensah, Juninho, Makoun, Cris.
A arbitrat: Kyros Vassaras (Grecia).

În urma victoriei din prima etapă în faţa Stelei şi a remizei din propriul fief cu Olympique Lyon, formaţia bavareză a acumulat patru puncte şi se situează pe prima poziţie în ierarhia Grupei F.

Oaspeţii au deschis scorul în urma autogolului fundaşului argentinian Martin Demichelis (25), care a deviat în poarta lui Rensing o lovitură liberă executată de brazilianul Juninho Pernambucano. Ze Roberto a egalat în minutul 52 cu o lovitură de cap, după centrarea lui Klose. Trupa lui Klinsmann şi-a trecut astfel în cont un punct care o menţine în fruntea Grupei F, în ciuda rezultatelor negative pe care le-a înregistrat în ultima vreme în Bundesliga.

Klinsmann susţine că ar fi meritat victoria

Antrenorul lui Bayern München, Jurgen Klinsmann (foto), a afirmat marţi că echipa sa a fost mai bună decât Olympique Lyon în a doua parte a meciului, când putea să profite de ocaziile pe care şi le-a creat şi să obţină toate cele trei puncte.
„Am asistat la un meci foarte interesant şi de bună calitate. În repriza a doua am avut mai multe ocazii şi puteam să câştigăm partida. La începutul sezonului este normal ca o formaţie să aibă unele oscilaţii de formă. În prezent, Bayern este o echipă în curs de formare şi trebuie să privim cu încredere spre viitor“, a afirmat Klinsmann.
La rândul său, mijlocaşul francez al formaţiei bavareze, Frank Ribery, care a fost titular pentru prima dată în acest sezon, a afirmat că s-a simţit bine pe teren, declarându-se încântat de faptul că, după două etape, Bayern este lideră în Grupa F.
„Sunt bucuros că am jucat şi nu am avut nici o problemă. Am evoluat bine, am ajuns uşor în situaţii de a marca, dar golul încasat ne-a îngreunat situaţia. Este bine că în urma acestui rezultat suntem lideri în grupă. Lyon a fost un adversar dificil pentru că are un stil de joc bazat pe viteză şi forţă“, a spus Ribery.

Puel, mulţumit cu remiza

Tehnicianul lui Olympique, Claude Puel, a afirmat la finalul disputei de pe „Allianz Arena“ că echipa sa a căzut fizic în repriza a doua, permiţându-le bavarezilor să atace şi să egaleze.
„Am suferit la capitolul fizic şi de aceea am făcut pasul înapoi în repriza a doua. Nu a fost un meci spectaculos. Am întâlnit o echipă solidă şi nu pot să spun că sunt nemulţumit de rezultat“, a opinat Puel.
La rândul său, căpitanul lui Olympique Lyon, Juninho, consideră remiza obţinută pe terenul bavarezilor ca fiind un rezultat echitabil.
„Sunt mulţumit, deşi cred că în prima parte a întâlnirii am fost mai buni. Am jucat împotriva unui adversar care a făcut o a doua repriză extraordinară. Per ansamblu, cred că scorul înregistrat pe tabelă este just. Ca o concluzie, pot spune că echipa mea a evoluat foarte bine“, a afirmat mijlocaşul brazilian.

Liga Campionilor, faza grupelor
Rezultatele înregistrate în meciurile de marţi: Grupa E: Aalborg – Manchester United 0-3, Villarreal – Celtic 1-0; Clasament: 1. Manchester 4 puncte, 2. Villarreal 4 p, 3. Celtic 1 p, 4. Aalborg 1 p. Grupa F: Fiorentina – Steaua 0-0, Bayern München – Lyon 1-1; Clasament: 1. Bayern 4 puncte, 2. Lyon 2 p, 3. Fiorentina 2 p, 4. Steaua 1 p. Grupa G: Arsenal – FC Porto 4-0, Fenerbahce – Dinamo Kiev 0-0; Clasament: 1. Arsenal 4 puncte, 2. Porto 3 p, 3. Dinamo Kiev 2 p, 4. Fenerbahce 1 p. Grupa H: Zenit – Real Madrid 1-2, BATE Borisov – Juventus 2-2; Clasament: 1. Real Madrid 6 puncte, 2. Juventus 4 p, 3. BATE 1 p, 4. Zenit 0 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS