10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii cariocas, puşi la zid de preşedintele ţării

Jucătorii cariocas, puşi la zid de preşedintele ţării

Înfrângerea categorică, scor 3-0, suferită de selecţionata Braziliei în faţa eternei rivale Argentina în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Beijing, nu a fost „digerată“ de suporterii din Ţara cafelei. Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a afirmat: „Niciodată în viaţa mea nu am fost atât de furios. Am văzut o echipă fără nici o dorinţă de a câştiga. Nici măcar atunci când Corinthians (clubul său de suflet – n.r.) traversa cea mai rea perioadă nu am strâns atâta furie. Este ruşinos să pierzi într-o asemenea manieră în faţa Argentinei“, a spus Lula, într-o discuţie cu un grup de deputaţi brazilieni, precizează ziarul O Globo pe pagina sa electronică. Indignarea conducătorului a fost alimentată şi de glumele deputaţilor din Comisia Politică a Congresului brazilian, cu care s-a întâlnit în capitala ţării, Brasilia, aceştia spunându-i că vor susţine o iniţiativă legislativă a preşedintelui dacă acesta le promite că îl va demite pe selecţionerul Carlos Dunga.
Înfrângerea umilitoare suferită în faţa eternei rivale, Argentina, a spulberat visul Braziliei de a cuceri singurul titlu care lipseşte deocamdată din impresionantul său palmares, cel de campioană olimpică. Naţionala „auriverde“ va întâlni Belgia în meciul pentru medalia de bronz la JO 2008, în timp ce Argentina şi Nigeria vor juca pentru aurul olimpic.

Maradona a răsucit cuţitul în rană

Fostul mare fotbalist al Argentinei, Diego Armando Maradona, a afirmat că naţionala Braziliei este de nerecunoscut, ţinând cont de modul de abordare a meciului din cadrul semifinalelor. „De mult timp nu am văzut echipa Braziliei atât de defensivă. Nu m-am gândit deloc că ar putea câştiga partida. Nici nu au reuşit să iasă din defensivă, nimeni nu l-a ajutat pe Ronaldinho, iar jocul lor nu a avut nici un fel de coerenţă“, a spus Maradona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS