5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIvan şi Balint rămân acasă

Ivan şi Balint rămân acasă

Selecţionerii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au decis ieri că jucătoarele Raluca Ivan şi Camelia Balint nu vor merge la Olimpiada de la Beijing. Lotul final va fi stabilit pe 23 iulie.

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat ieri că a luat decizia de a le lăsa acasă pe Raluca Ivan (Oltchim Râmnicu Vâlcea) şi pe Camelia Balint (HCM Baia Mare), pentru a avea un echilibru între apărare şi atac.
„Cele două jucătoare rămân în atenţia noastră. Ele sunt handbaliste cu experienţă şi le-am rugat să continue pregătirea la echipele de club, pentru a ne fi de ajutor în cazul în care vor apărea probleme. Nu am renunţat la ele pentru că au avut un randament scăzut, ci doar pentru că am dorit să fie un echilibru între apărare şi atac“, a explicat Gheorghe Tadici. „A fost o decizie grea, pentru că nu e uşor să-i spui unei jucătoare care visează dintotdeauna să ajungă la Olimpiadă că nu mai are loc în lot “, a adăugat selecţionerul.
Legat de rezerva naţionalei, selecţionerul a spus că încă nu a hotărât cine va fi aceasta: „Lotul final va fi stabilit pe 23 iulie. Rezerva poate fi unul dintre portari, dar, în acelaşi timp, poate fi şi una dintre jucătoarele de câmp. Până acum suntem mulţumiţi de jocul fetelor şi de stadiul în care suntem cu pregătirea“.
Tehnicianul a vorbit şi despre problemele medicale de la echipă: „Pe Vali o voi folosi mai mult în apărare. Avem emoţii cu Ramona Maier, care a suferit o intervenţie chirurgicală la rotulă în urmă cu mai mult de o lună. Ei încă i se inflamează genunchiul după efort“.
Selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Beijing: portari-Luminiţa Huţupan Dinu, Tereza Tamaş, Talida Tolnai; jucătoare de câmp-Valentina Elisei-Ardean, Ramona Maier, Adriana Olteanu-Nechita, Ionela Gîlcă Stanca, Florina Bârsan, Carmen Amariei, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Valeria Beşe, Narcisa Lecuşanu, Aurelia Brădeanu, Mihaela Ani-Senocico.
Naţionala feminină de handbal a României face parte din Grupa A preliminară la JO 2008 de la Beijing, alături de Norvegia, Franţa, Angola, Kazahstan şi China.
Plecarea delegaţiei de handbal la Beijing este programată pentru 1 august, căpitanul Valeria Beşe fiind şi portdrapelul delegaţiei olimpice a României. Până la această dată mai pot fi operate modificări în componenţa lotului, în cazul în care ar interveni accidentări.
Până la meciurile oficiale de la Olimpiadă, naţionala antrenată de Gheorghe Tadici mai are de disputat două amicale cu selecţionata Ungariei, pe 16 iulie (Cluj) şi pe 18 iulie (Debrecen), iar în perioada 23-28 iulie va participa la un turneu în Franţa cu echipele Rusiei, Braziliei şi a ţării gazdă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS