23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUna caldă, una rece pentru baschetbalistele tricolore

Una caldă, una rece pentru baschetbalistele tricolore

Oraşul polonez Poznan găzduieşte, în aceste zile, Campionatul European de baschet feminin, tineret, Divizia B. Reprezentativa României, pregătită de Simona Muşat şi Yoannis Diamantakos, face parte din grupa A preliminară, alături de Ungaria, Slovacia, Irlanda şi Anglia. În lotul României se regăsesc şi două jucătoare legitimate la CET Govora, Irina Borş şi Adina Pop. Aceasta din urmă este împrumutată la SCM – CSSU Craiova, echipă proaspăt promovată în prima divizie naţională.
România are ca obiect pentru aceste Europene promovarea în prima divizie valorică. Însă, naţionala noastră a debutat cu stângul în Polonia. În primul meci, elevele profesoarei Muşat au cedat cu scorul de 43-62 (10-11, 12-17, 15-15, 6-19) în faţa Slovaciei.  
În al doilea joc din grupă, cel cu Anglia, România s-a impus cu scorul de 69-61 (18-12, 10-21, 13-19, 20-17). La fel ca în prima partidă, clujeanca Pop Claudia a fost cea mai bună româncă de pe teren. Oltencele Irina Borş şi Adina Pop au evoluat câte şase minute, fiecare marcând câte un coş de două puncte. În clasamentul Grupei A, conduce Slovacia (4 puncte), urmată de România (3 puncte). Locurile trei şi patru sunt ocupate de echipele Ungariei şi Irlandei cu câte două puncte, iar pe ultima poziţie se află Anglia cu un punct, dar cu un joc mai puţin disputat. Următorul joc al naţionalei noastre va avea loc mâine, de la ora 17.45, în compania Irlandei. În ultima partidă, România va întâlni Ungaria, pe 16 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS