5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa pierde scurt, Napoli e mulţumit de joc

Ştiinţa pierde scurt, Napoli e mulţumit de joc

Universitatea a fost învinsă cu 2-0 de ucrainenii de la Metalurg Doneţk, ambele goluri fiind marcate în repriza secundă.

Aflată în turneu în Olanda, Universitatea Craiova nu a reuşit să treacă de formaţia Metalurg Doneţk (Ucraina – locul 12 în Liga I), cedând cu 0-2. Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părţii, D. Stoica, Gângioveanu şi M. Costea ratând cele mai importante şanse de gol ale alb-albaştrilor, în prima parte a meciului.
Repriza a doua a început cu ghinion pentru juveţi, care s-au văzut conduşi pe tabela de marcaj după o eroare a defensivei. Makridis a evitat jocul la ofsaid al fundaşilor craioveni şi, scăpat singur cu Bornescu, a marcat. Oltenii au încercat să forţeze în ofensivă şi s-au apropiat de câteva ori periculos de poarta ucrainenilor prin Firţulescu şi D. Stoica, fără a concretiza însă pe tabela de marcaj. Stoianof a marcat în minutul 88, dar arbitrul asistent era cu fanionul sus, indicând o poziţie de ofsaid.
Pe fondul oboselii şi al schimbărilor numeroase efectuate de antrenorul Nicolo Napoli în tabăra alb-albastră, adversarii Ştiinţei au mai înscris o dată, prin Melknyan, în minutele de prelungire ale partidei.
Universitatea Craiova a început în formula Bornescu – Dănănae, Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Stoica, Dilevski, Gângioveanu – Dina, M. Costea. În repriza a doua au mai evoluat: Lung Jr., Stoianof, Firţulescu, Crăciun, Barbu, Buşu, Bărboianu şi Gogoşoiu. Metalurg Doneţk a mai jucat două amicale înainte de întâlni Universitatea, remizând, scor 1-1, cu FC Katovice (Polonia – liga I) şi învingând, scor 1-0, pe Anorthosis Famagusta (Cipru – liga I).

Astăzi, cu Top Oss

Chiar dacă echipa sa a pierdut, antrenorul Nicolo Napoli nu a dat prea mare importanţă rezultatului, declarându-se mulţumit de jocul alb-albaştrilor. „Am spus că sunt mai importante antrenamentele decât aceste meciuri amicale, pentru că suntem în perioada de acumulare, iar, după cum ştiţi, acum nu câştigăm puncte pentru o poziţie mai bună în clasament. Am făcut un joc bun, nu am ce să le reproşez jucătorilor, pentru că vin după antrenamente grele“, a comentat Nicolo Napoli.
Tehnicianul italian este convins că la revenirea celor trei piese de bază, Wobay, Fl. Costea şi Baird, Universitatea va fi mult mai puternică. Wobay vine după o vacanţă şi trage tare pentru a recupera pregătirea pierdută, iar Fl. Costea şi Baird sunt menajaţi, deoarece vin după accidentări mai vechi. Următorul meci al Ştiinţei va avea loc astăzi, în compania formaţiei Top Oss (Olanda – liga a II-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII