25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Scurte ştiri

La tribunal, pentru a adopta numele de familie al soţiei

Un american a avut o singură dorinţă când s-a căsătorit: să ia numele de familie al soţiei sale. Michael Buday s-a căsătorit cu Diana Bijon şi a ţinut morţiş să adopte numele de fată al soţiei. Numai că şi în Statele Unite s-a confruntat cu o birocraţie deranjantă şi a fost nevoie să treacă doi ani, să se încheie un proces de discriminare sexuală şi să fie modificată legea din California, înainte ca bărbatul să se poată numi, în sfârşit, Michael Bijon. „Am dorit această schimbare de nume din motive strict personale. Mă simt mai apropiat de tatăl Dianei decât de părintele meu. Ea mi-a propus să adopt numele ei de familie şi mi s-a părut că totul se va desfăşura cât se poate de uşor. Nu mi-am imaginat nici o secundă că procesul acesta va fi atât de lung şi de dificil“, a declarat Michael.

Pentru schimbarea de nume, el a trebuit să plătească o taxă de 350 de dolari, să apară în faţa mai multor instanţe, să publice anunţuri în acest sens. De asemenea, a fost nevoie să fie întocmite numeroase hârtii pentru a-şi modifica numele pe actele sale, o procedură de rutină, căci sute de mii de femei îşi schimbă numele după căsătorie. După luni de frustrare, Michael şi Diana şi-au pledat cauza în faţa Tribunalului pentru drepturi civile din sudul Californiei, care le-a dat câştig de cauză.

Lucrările parlamentului canadian, amânate din lipsă de apă

Parlamentul canadian a fost nevoit să îşi amâne lucrările timp de o zi din cauza unei pene de apă, care avea toate şansele să genereze un „risc sanitar“. O conductă ce alimenta cu apă clădirea în care Parlamentul de la Ottawa îşi desfăşoară activitatea s-a spart într-o dimineaţă. Efectele cele mai grave s-au resimţit în special în toalete, motiv pentru care ministrul Peter Van Loan a anunţat că toate lucrările parlamentului au fost amânate şi că reuniunile programate au fost anulate. „Responsabilul cu securitatea în clădire mi-a spus că situaţia reprezintă un risc sanitar şi de siguranţă“, a explicat Van Loan, care a ţinut să precizeze că repararea avariei ar putea dura ceva timp. Situaţia a fost remediată în după-amiaza aceleiaşi zile, iar în dimineaţa următoare lucrările parlamentului s-au desfăşurat normal.

Rihanna nu aleargă după bărbaţi celebri

Rihanna este hotărâtă să nu mai aibă nici o relaţie amoroasă cu un bărbat celebru, pentru că simte că i-ar fi mult mai uşor să-şi găsească dragostea alături de cineva care nu este cunoscut în toată lumea. Artista R&B, care a avut înainte relaţii cu persoane publice precum Josh Hartnett sau Chris Brown, susţine că ar fi foarte greu să fie împreună cu cineva din showbizz, pentru că este sigură că programul încărcat i-ar ţine prea mult departe unul de celălalt. „Dacă aş avea un iubit care să nu aibă nici o legătură cu industria muzicală sau a cinematografiei, aş şti mereu unde se află, iar la sfârşitul zilei aş şti unde îl găsesc. Dacă şi el ar avea o activitate ca a mea şi un program la fel de încărcat, nu am mai avea timp doar pentru noi“, a explicat Rihanna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU