10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, cu şapte europene

România, cu şapte europene

România ar putea avea în sezonul următor şapte echipe în cele două mari competiţii fotbalistice europene intercluburi, Liga Campionilor şi Cupa UEFA. În afară de cele şase locuri pe care ni le-a repartizat forul european, altă formaţie românească are şanse mari să participe în Cupa UEFA, via Intertoto.
FC Vaslui, Oţelul Galaţi sau Gloria Bistriţa (reprezentanta va fi desemnată în urma clasamentului final) va juca direct în finala acestei competiţii (este cap de serie şi nu va disputa primele trei runde), cu un adversar destul de facil. Potrivit site-ului UEFA, echipa noastră va evolua în compania reprezentantei Belarusului, a Azerbaidjanului sau a Slovaciei.
În primul tur (21/22 iunie şi 28/29 iunie), formaţia din Azerbaidjan o va întâlni pe cea a Slovaciei. Echipa câştigătoare va da piept cu reprezentanta Belarusului în turul doi (5/6 iulie şi 12/13 iulie), urmând ca învingătoarea acestei duble să evolueze în finală împotriva grupării din România.
Reprezentanta noastră va disputa manşa tur a finalei în deplasare, pe 19/20 iulie, pentru ca returul să aibă loc în România, pe 26/27 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS