12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoma încearcă imposibilul

Roma încearcă imposibilul

Manchester – AS Roma

Stadion „Old Trafford“, astăzi, ora 21.45 (Pro TV).

Formaţii probabile:

Manchester: Van der Sar – O’Shea, Wes Brown, Pique, Evra – Carrick, Paul Scholes, Anderson – Ji-Sung Park, Cristiano Ronaldo – Rooney. Antrenor: Alex Ferguson.

AS Roma: Doni – Cassetti, Mexes, Panucci, Tonetto – De Rossi, Aquilani – Taddei, Pizarro, Mancini – Vucinic. Antrenor: Luciano Spalletti.

Va arbitra: Tom Henning Ovrebo (Norvegia).

 

Manchester este la adăpostul victoriei confortabile de pe „Olimpico“ şi este cu un picior în penultimul act al Ligii Campionilor. Italienii nu se dau însă bătuţi şi mai cred în calificare.

Manchester United şi Roma se întâlnesc în această seară pe „Old Trafford“, în manşa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, englezii pornind cu un avantaj consistent obţinut pe „Olimpico“ în tur, unde s-au impus cu 2-0. Roma, prin vocea antrenorului ei, Luciano Spalletti, a anunţat că va lupta până la capăt, chiar dacă şansele de calificare par aproape de zero.

„Vom avea viaţă grea la Manchester, dar să nu uităm că Roma a înscris de multe ori două goluri pe terenuri străine. Atâta timp cât nu suntem eliminaţi din punct de vedere matematic, vom lupta până la capăt, iar noi nu ne simţim eliminaţi“, spunea Spalletti joia trecută, după disputarea primei manşe.  Din păcate pentru italieni, Francesco Totti, cel mai bun jucător al „giallo-rossilor“, nu s-a refăcut complet, deşi se spera acest lucru, şi nu va juca la Manchester. El a lipsit şi la partida jucată la Roma. În schimb, staff-ul medical al echipei italiene l-a recuperat pe Alberto Aquilani, menajat sâmbătă, la meciul din campionat cu Genoa (3-2). De partea cealaltă, Sir Alex Ferguson nu se va putea baza pe fundaşul Rio Ferdinand, care a ieşit şchiopătând de pe „Riverside“, acolo unde United a întâlnit pe Middlesbrough în campionat, în weekendul trecut, şi nici pe colegul acestuia din defensivă, Nemanja Vidic, accidentat în tur. În acest caz, este posibil ca Ferguson să folosească o linie defensivă inedită, cu Wes Brown şi Gerard Pique în centru, John O’Shea – pe dreapta şi Patrice Evra – pe partea stângă.

Anul trecut a fost 7-1 pentru Manchester

Manchester s-a mai întâlnit cu Roma de două ori pe „Old Trafford“ în 2007. Prima dată, în manşa a doua a sferturilor Ligii Campionilor, englezii s-au impus cu 7-1, aceasta fiind cea mai severă înfrângere suferită de romani în competiţiile europene. A urmat întâlnirea din toamnă, din faza grupelor, adjudecată tot de echipa lui Ferguson, de data aceasta la limită, cu 1-0. Palmaresul Romei în meciurile jucate dincolo de Canalul Mânecii este catastrofal, italienii nereuşind să câştige decât o singură partidă din zece, 1-0 cu Liverpool, în turul patru al Cupei UEFA, ediţia 2000/2001. Mai mult, Manchester, de fiecare dată când a reuşit să câştige prima manşă a unei cupe europene pe teren străin, s-a calificat în turul următor. Asta s-a întâmplat de 13 ori. Roma a ajuns în sferturile celei mai importante competiţii intercluburi pentru a treia oară, după ce a reuşit acelaşi lucru în 1984 şi anul trecut. Englezii su fost prezenţi în această fază a competiţiei de 14 ori, de nouă ori reuşind să treacă în semifinale.

Englezii, neînvinşi în actuala ediţie

Manchester United şi FC Barcelona sunt singurele echipe care în actuala ediţie a Ligii Campionilor nu au pierdut nici un meci, englezii ajungând la o serie de zece victorii pe teren propriu. În schimb, Roma a câştigat ultimele două partide jucate în deplasare, 4-1 la Kiev, cu Dinamo, în faza grupelor, şi la Madrid, cu Real, luna trecută (2-1). Ultima dată când o echipă italiană a reuşit să o elimine pe Manchester a fost anul trecut, când Milan a trecut de United cu scorul general de 5-3, ajungând apoi în finala competiţiei. Roma a eliminat echipe din Premier League în primele trei confruntări din istoria clubului, dar a fost scoasă din competiţie în ultimele patru. Casele de pariuri din Marea Britanie o văd favorită la calificarea în semifinale pe Manchester, acordându-i o cotă de 5 Romei la victorie pe „Old Trafford“. Tot în această seară şi tot în Anglia, la Londra, pe „Stamford Bridge“, Chelsea o va avea ca adversară pe Schalke 04, pe care în tur a învins-o, la Gelsenkirchen, cu scorul de 1-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU