15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTunarii aşteaptă campioana Europei

Tunarii aşteaptă campioana Europei

Finalista Ligii Campionilor din 2006, Arsenal Londra, înfruntă campioana en-titre a Europei, AC Milan. Meciul se anunţă foarte interesant, mai ales că „tunarii“ nu au pierdut nici una dintre ultimele 19 partide jucate pe teren propriu.

 

 

Partida din această seară dintre Arsenal Londra şi AC Milan, de pe „Fly Emirates“ din Londra, este una dintre cele mai aşteptate din optimi, în ea întâlnindu-se finalista din 2006 şi deţinătoarea trofeului. Cele două formaţii nu s-au mai aflat faţă în faţă niciodată într-o competiţie europeană intercluburi, dar „tunarii“ întâlnesc pentru a patra oară consecutiv o fostă câştigătoare a Ligii Campionilor. În sezonul trecut, elevii lui Arsene Wenger au jucat în această fază cu PSV şi au pierdut calificarea, după 0-1 în Olanda şi 1-1 pe teren propriu. În urmă cu doi ani, englezii au eliminat pe Real Madrid, după o victorie în Spania (1-0) şi un egal la Londra (0-0). În schimb, în sezonul 2004/2005, londonezii s-au recunoscut învinşi în faţa lui Bayern Munchen.

Elevii lui Wenger participă în Liga Campionilor pentru a zecea oară la rând şi au câştigat în actuala ediţie toate meciurile pe care le-au jucat în faţa propriilor suporteri: 3-0 cu FC Sevilla, 7-0 cu Slavia Praga şi 2-1 cu Steaua Bucureşti, toate disputându-se în Grupa H a competiţiei. Arsenal a adunat 13 puncte din faza grupelor, exact ca Milan, dar nu a reuşit să se claseze pe primul loc.

„Tunarii“ nu au pierdut nici una dintre ultimele 19 partide jucate pe teren propriu. Seria pozitivă a englezilor a început pe vechiul stadion „Highbury“ şi a continuat pe noua arenă „Fly Emirates“, care, după expirarea contractului cu proprietarii companiei aeriene din Emiratele Arabe, va purta denumirea „Ashburton Grove“.

 

Pământul britanic
nu le prieşte „diavolilor“

 

„Diavolii“ milanezi nu joacă pentru prima dată împotriva unei echipe britanice. Meciurile disputate în Regatul Unit de-a lungul timpului nu au fost încununate însă de succese, doar cele jucate pe teren propriu sau neutru aducând bucuria în tabăra italienilor. În 1973, Milan şi-a adjudecat Cupa Cupelor după o finală jucată cu Leeds United, iar în 2003, „rossonerii“ au intrat în posesia trofeului Ligii Campionilor, la Manchester, pe „Old Trafford“, dar adversara din finală nu a fost o echipă engleză, ci Juventus Torino.

De fapt, până în sezonul 2004/2005, AC Milan nu câştigase niciodată vreun meci jucat în Anglia, până în acel moment italienii înregistrând şase înfrângeri şi trei egaluri. Sigura înfrângere din actuala ediţie a Ligii Campionilor a fost suferită de echipa lui Carlo Ancelotti tot pe tărâm britanic, la Glasgow, unde Celtic s-a impus cu 2-1 în faza grupelor.

Cea mai neplăcută amintire a italienilor legată de o echipă engleză este finala Ligii Campionilor din 2005, când au condus cu 3-0 pe Liverpool şi au pierdut în cele din urmă la loviturile de departajare.

 

Italienii, apăraţi de Kalac

 

Cea mai mare problemă apărută în tabăra milaneză, înaintea acestei întâlniri cu Arsenal, a fost cea a portarilor. Brazilianul Nelson Dida a rămas în Italia, nefiind refăcut după problemele apărute la spate la meciul cu Parma, când a stat pe banca de rezerve. Portarul australian Zeljko Kalac, titular la ultimele partide din Serie A, devenise şi el indisponibil, duminică, după ce a suferit o luxaţie la mâna dreaptă, în timpul unui antrenament, dar, în cele din urmă, a fost convocat de Carlo Ancelotti pentru meciul cu Arsenal şi cel mai probabil va fi pe teren încă din primul minut. Milanezii apelaseră la a treia soluţie pentru postul de goal-keeper, Valerio Fiori, de 38 de ani, al treilea portar al echipei, care nu a mai apărat într-un meci oficial de pe 18 decembrie 2003. Oricum, acesta va lua loc pe banca de rezerve şi, în cazul în care Kalac va resimţi dureri la mână, îi va lua locul. Pentru meciul de la Londra a fost convocat şi tânărul Pato, de 18 ani, care se accidentase la gleznă pe 3 februarie. Prezenţa acestuia în unsprezecele de start este pusă însă sub semnul întrebării. Milan nu va putea conta pe brazilianul Ronaldo, care a suferit o accidentare gravă şi va reveni peste nouă luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS