5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au primele condiţionate de obiectiv

Pandurii au primele condiţionate de obiectiv

Jucătorii lui Teixeira vor încasa până la finalul sezonului mai puţin de jumătate din primele promise la victorie, diferenţa fiind plătită doar în cazul în care echipa Pandurii se va salva de la retrogradare.

Conducerea echipei Pandurii şi-a dorit un nou început odată cu numirea lui Joaquim Teixeira pe banca tehnică şi a şters cu buretele cei 4.500 de euro cu care fotbaliştii erau datori pentru înfrângerile de acasă din turul campionatului. Conform ROI, dacă echipa coboară sub „-2“ în clasamentul adevărului, fiecare punct pierdut pe teren propriu este amendat cu 500 de euro, iar acum pandurii sunt la un pasiv de „-15“.
Totuşi, pentru a nu rămâne cu banii daţi şi retrogradaţi, conducătorii grupării gorjene au hotărât să achite jucătorilor câte 250 de euro din 900 pentru o victorie obţinută pe „Municipal“ şi doar 500 de euro din 1.500, pentru un succes în deplasare. Diferenţa este percepută ca un fond de garanţie pentru îndeplinirea obiectivului şi va fi recuperată de fotbalişti doar dacă Pandurii Târgu Jiu se va menţine în Liga I. 

Gorjenii mai testează un portar

Un goal-keeper din Belarus, Yuri Tsygalko, se află în probe la Pandurii, însă sunt puţine şanse ca acesta să fie păstrat în lot. Bulgarul Ivan Bandalovski a părăsit deja gruparea gorjeană, antrenorul Joaquim Teixeira mai dorindu-şi doar un atacant foarte bun, deşi are deja la dispoziţie şapte jucători cu profil ofensiv.
Echipa Pandurii nu a abandonat filiera sârbă, transferând un jucător de 19 ani, Marco Zdravkovic, de la Radnicki Niş, acesta fiind însă împrumutat la Minerul Motru. „Zdravkovic a venit liber de contract, este un atacant cu multe calităţi, care în maximum doi ani poate juca la Pandurii“, a afirmat preşedintele Marin Condescu.

Teixeira, navetist la Runcu

Clubul Pandurii a oferit antrenorului Joaquim Teixeira şi colaboratorilor săi lusitani, ca locuinţă de serviciu, luxoasa vilă a omului de afaceri Clement Mocanu, aflată la Runcu, la 17 kilometri de Târgu Jiu. Situată pe malul unui lac, vila dispune de jacuzzi, teren de tenis de câmp şi alte facilităţi, Teixeira fiind vecin cu fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie. Tehnicienii vor avea la dispoziţie şi o maşină cu care vor face naveta la Runcu. O parte a jucătorilor lusitani au preferat să locuiască în apartamente închiriate de club, criteriul de selecţie fiind bucătăria, care trebuie neapărat să fie foarte mare, iar alţii au ales hotelul.

Amicalul cu Lupeni, mai devreme cu o jumătate de oră

Oficialii grupării gorjene au decis ca amicalul programat sâmbătă, pe stadionul „Municipal“, cu Minerul Lupeni, să se dispute la aceeaşi oră ca şi partida cu Poli Timişoara din prima etapă a minireturului, la 18.30. „Am discutat cu antrenorul Teixeira şi, pentru că primul meci oficial în nocturnă este la ora 18.30, am decis să jucăm şi acest prim amical pe care îl susţinem în nocturnă, tot de la aceeaşi oră. În ceea ce priveşte următorul amical, cu CSM Vâlcea, de pe 16 februarie, încă nu ştim unde se va juca şi de la ce oră, pentru că, în cazul în care va ploua sau va ninge, vom prefera să protejăm terenul de joc şi vom merge probabil pe sintetic“, a precizat preşedintele Condescu.
Întâlnirea cu Minerul Lupeni are şi un scop caritabil, încasările urmând să fie donate familiei unei fetiţe din Târgu Jiu care suferă de cancer, Elisa Ploscaru. Clubul Pandurii va pune în vânzare 5.000 de bilete la preţul simbolic de un leu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS