5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel apreciază echipa Franţei

Andrei Pavel apreciază echipa Franţei

Cel mai bine clasat tenisman român în ierarhia ATP a făcut lobby rivalilor din Hexagon, cu care echipa României va juca în perioada 8-10 februarie la Sibiu.

Cunoscând foarte bine valoarea tenismanilor francezi, Andrei Pavel a afirmat că echipa Franţei este cel mai dificil adversar pe care România îl putea întâlni în Cupa Davis. „Cneazul“ a vorbit frumos şi despre Jo-Wilfried Tsonga, finalist la Australian Open, considerând însă că are mult mai multă experienţă şi că poate tranşa victoria în favoarea ţării noastre.
„Franţa este cea mai puternică echipă dintre toate. Şi la Australian Open au avut 16 jucători pe tablou, ceea ce reprezintă un record. Şi dacă vin cu echipa a patra sau a cincea, tot vor avea o echipă puternică. Dar în Cupa Davis se produc multe surprize, mai ales în Grupa Mondială. Noi avem şansa să jucăm acasă de data aceasta şi sper să fim în formă şi sănătoşi. Anul trecut ne-au bătut, dar cred că şi atunci puteam să obţinem mai mult. Acum, cu publicul în spate, ar fi frumos să reuşim un rezultat bun“, a spus Pavel. „Pentru mine, Tsonga a fost o surpriză extraordinară. Nu am jucat niciodată cu el, dar m-a impresionat. L-a bătut pe Nadal, este un jucător în plină formă şi cu o încredere incredibilă. Experienţa şi meciurile mai multe în Cupa Davis cred că mă vor ajuta în meciul cu Tsonga. Este greu însă de spus dacă la dublu avem mai multe şanse“, a completat numărul 1 din echipa României.

Forget: Pavel este un jucător pe care îl ador

Nici căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Franţei, Guy Forget, nu a vorbit de rău echipa României, din contră, l-a lăudat pe Andrei Pavel, în special, şi întreaga formaţie a României. Forget, care i-a convocat pentru meciul de la Sibiu pe Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet, Arnaud Clement, Michael Llodra şi Gilles Simon, a afirmat că nu i-a fost greu să aleagă jucătorii pentru duelul cu ţara noastră.
„Sunt jucători compleţi, care evoluează deseori foarte bine pentru ţara lor. Pavel este un jucător pe care îl ador, pentru că este foarte simpatic şi are un joc magnific. Joacă la voleu, loveşte mingea devreme. Trebuie să avem mare grijă cu el. Nu are plan A şi plan B, dar poate face foarte multe lucruri. A fost subevaluat. Nu a avut rezultatele pe care le-am fi putut aştepta de la el, dar în anumite momente a jucat extrem de bine. Românii sunt jucători valoroşi şi periculoşi, nu trebuie să-i subestimăm“, a declarat Forget. „După ce s-a întâmplat la Australian Open alegerea mea a fost foarte simplă. Tsonga şi Gasquet s-au detaşat clar în acest început de an. Pe de altă parte, Llodra şi Clement au avut un parcurs foarte bun la Australian Open, jucând finala. În sfârşit, am ales să mai convoc şi al cincilea jucător, pe Gilles Simon. Merita de multă vreme. Joacă foarte bine la simplu şi este prudent să am încă un jucător la dispoziţie, în cazul în care ar interveni oboseala“, a punctat Forget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS