11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBute va avea meci greu pe 29 februarie

Bute va avea meci greu pe 29 februarie

Primul pretendent al centurii deţinute de „Mister KO“ are un palmares de invidiat, dar şi 37 de ani.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îl va întâlni pe 29 februarie, la „Bell Centre“ din Montreal, în prima apărare a titlului său, pe boxerul american William Joppy. Adversarul românului are 37 de ani şi este un fost campion mondial WBA al categoriei mijlocii, are un profil interesant şi un palmares respectabil, care cuprinde 39 de victorii (30 prin KO), patru înfrângeri şi un egal. În zilele sale de glorie, Joppy a boxat cu campioni de legendă precum Roberto Duran, Felix Trinidad şi Bernard Hopkins. Americanul a cucerit titlul mondial WBA la categoria mijlocie în 1996, după ce l-a învins pe japonezul Shinji Takehara, şi a pierdut centura în 1997 în faţa lui Julio Cesar Green, dar a recucerit-o în 1998, când şi-a luat revanşa în faţa aceluiaşi Green. În acelaşi an şi-a apărat cu succes titlul în faţa panamezului Roberto Duran (49 de ani), iar în 2001 a pierdut titlul în faţa portoricanului Felix Trinidad. În 2003, într-un meci pentru reunificarea titlurilor WBA, WBC şi IBF, William Joppy a fost învins la puncte de conaţionalul său Bernard Hopkins, iar în 2005 a trecut la categoria supermijlocie, însă nu a înregistrat progrese. Anul trecut, Joppy a câştigat două meciuri la supermijlocie, în faţa unor adversari fără notorietate, Etienne Whitaker şi Virgil McClendon, şi nu figurează între primii 15 boxeri din clasamentul IBF.

Ambii pugilişti sunt optimişti

Cu toate că este conştient de valoarea oponentului său, Lucian Bute este optimist în privinţa rezultatului din primul meci, în care trebuie să-şi apere centura câştigată pe 19 octombrie 2007, când l-a învins prin KO tehnic pe columbianul Alejandro Berrio. „Mister KO“, care va împlini 28 de ani cu o zi înaintea meciului, are în palmares 21 de victorii, dintre care 17 înainte de limită. Lucian Bute se va antrena în Mexic, unde va pleca sâmbătă, alături de antrenorul său, Stephan Larouche.
„Fiecare dintre oponenţii mei a fost ales pentru a-mi asigura un progres după fiecare meci. Chiar dacă sunt campion mondial, mă simt mai mult ca un student în faţa unui pugilist de calibru, precum William Joppy“, a spus Bute.
La rândul său, americanul William Joppy a asigurat că nu va veni la Montreal ca turist: „Dacă cineva se gândeşte că vin aici doar ca să mă plimb, se înşală, iar dacă cineva mă vede ca pe o pradă uşoară, atunci ar trebui să se mai gândească o dată. Am învins în ultimele cinci partide prin KO şi această experienţă îmi va fi de folos în faţa tânărului campion Lucian Bute“.
Pentru meciul dintre Lucian Bute şi William Joppy s-au vândut până acum 7.000 de bilete, cererea fiind foarte mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS