10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVirgil Bălan a fost înmormântat

Virgil Bălan a fost înmormântat

Fostul mare antrenor emerit de tenis de masă craiovean Virgil Bălan a fost condus ieri pe ultimul drum de rude, prieteni şi foşti sportivi. Cortegiul funerar a plecat de la sala de tenis de la stadionul „Ion Oblemenco“, în care fostul mare antrenor de la CS Universitatea Craiova şi-a petrecut ultimii ani de activitate. Slujba religioasă a avut loc la Biserica „Madona Dudu“, apoi trupul neînsufleţit al lui Virgil Bălan a fost înhumat la Cimitirul catolic.
Şi Federaţia Română de Tenis de Masă deplânge trecerea în nefiinţă a celui care a fost ani buni antrenor coordonator al loturilor naţionale şi membru al Colegiului Central al Antrenorilor şi al Consiliului Director al Federaţiei.
Virgil Bălan s-a născut în anul 1937 la Turtucaia (azi în Bulgaria).
A absolvit Facultatea de Istorie-Geografie din Craiova şi a fost antrenor de tenis de masă la Dinamo Craiova (1960-1970) şi la CS Universitatea Craiova (1970-2004). Rezultate: 14 titluri consecutive de campioni naţionali – seniori cu CS Universitatea Craiova şi 18 trofee Cupa României cu acelaşi club, 24 de titluri pe echipe juniori, 114 titluri individual şi dublu, 21 de medalii la CE. A decedat pe 4 ianuarie 2008, după o grea suferinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII