5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe trei ori răbdare

De trei ori răbdare

Finanţatorul oltean este convins că Ştiinţa va termina sezonul în prima jumătate a clasamentului, dar este nevoie de o atmosferă bună în jurul alb-albaştrilor.

La fiecare început de an, suporterii Universităţii Craiova îşi fac tot felul de calcule şi speră la o evoluţie mai bună a favoriţilor. Alb-albaştrii le-au oferit în 2007 destule momente de supărare fanilor, dar promit că în noul an lucrurile vor sta altfel. Cel puţin, asta este părerea finanţatorului Ştiinţei, Adrian Mititelu, care s-a declarat şi el dezamăgit de prestaţia echipei în prima parte a campionatului. „Cred că avem o echipă de mare viitor. Am început mai slab sezonul şi de aici ni s-a tras. De la eşecul cu Poli Iaşi nu am mai jucat nimic. Cum se spune, victoriile aduc victorii, iar noi de asta am dus lipsă. A fost de vină şi pregătirea de vară, care i-a obosit pe jucători, dar acum nu va mai fi aşa. Cu pregătirea pe care o va face Napoli în iarnă vom fi mult mai tari. Nu ştiu pe ce loc vom termina campionatul, pe nouă, opt sau şapte, dar cu siguranţă vom avea altă faţă în retur“, a afirmat Mititelu.
Pentru toate acestea, patronul Universităţii nu cere decât un singur lucru, răbdare. „Pentru suporteri nu am decât un mesaj: răbdare, răbdare, răbdare. De asta avem nevoie în acest moment. Nu trebuie să se raporteze mereu la ce a fost după 1990, ci la ce s-a întâmplat după 2005, când am pornit practic de la zero. Atmosfera din jurul echipei contează foarte mult, iar presiunea nu este bună. Nu aţi văzut ce s-a întâmplat la Steaua? Când a apărut presiunea, au dispărut rezultatele“, a adăugat Adrian Mititelu.    

Aşteaptă explozia lui Dilevski

Finanţatorul grupării din Bănie este convins că Stoica şi compania vor obţine rezultate mult mai bune în acest an dacă nu vor apărea probleme cu accidentările. „Avem jucători buni. Dacă nu se va mai accidenta nimeni, Costea şi ceilalţi vor face o figură mult mai bună. Şi Dilevski şi-a revenit şi va conta şi el în retur. Încă nu a avut ocazia să arate de ce este în stare“, a precizat Mititelu.
Acesta nu se teme nici de postul de portar, care ar putea rămâne descoperit în cazul în care Bornescu ar avea probleme. „Chiar dacă am fi putut face transferuri, nu am fi adus alt portar. Bănică este OK. În plus, vine din spate şi Silviu Lung junior. Îi voi da mai multă încredere. Poate îl voi trimite la Caracal să se antreneze pentru prima ligă“, a dezvăluit patronul oltean.
Mititelu a mai menţionat că nu are nevoie de alţi sponsori la echipă, decât dacă aceştia vor veni cu sume substanţiale. „Pentru 400.000 sau 500.000 de euro nu pun numele nimănui pe tricouri. Cine vrea să-i trec numele pe piept trebuie să vină cu un milion – un milion şi jumătate, altfel nu stăm de vorbă. Am cheltuit destui bani cu echipa asta“, a încheiat Adrian Mititelu.

Napoli se teme de retrogradare

Dacă patronul este foarte optimist în privinţa evoluţiei echipei în 2008, antrenorul Nicolo Napoli este mai rezervat. Italianul va reveni la lucru pe 14 ianuarie şi este convins că nu va avea o misiune uşoară, mai ales după ce Ştiinţei i s-a interzis dreptul la transferuri. „E clar că Universitatea este o echipă care se va lupta pentru supravieţuire, dar sunt convins că nu vom retrograda. Nu va fi uşor fără întăriri, dar putem termina pe locurile 10-11. În iarnă am fi adus trei-patru jucători buni, însă nu are rost acum să mai vorbim despre asta“, a afirmat Napoli. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII