10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte ştiri

Excremente cu noroc

Un american a devenit milionar în dolari după ce a alunecat pe excremente de porumbel. După cum informează Krone.at, Shelton Stewart, un fost portar din New York, de 56 de ani, a alunecat pe o treaptă de la metrou şi a suferit o fractură la coloană. Din această cauză, un tribunal a decis ca Stewart să primească despăgubiri în valoare de 6,13 milioane de dolari de la regia locală de transport. Potrivit sursei menţionate, în sentinţa dictată de instanţa din New York s-a stabilit, de fapt, o sumă de 7,67 milioane de dolari. Din aceasta, Stewart va primi de la Regia de Transport din New York doar 80 la sută, pentru că victima a purtat şi ea 20 la sută din vină. În sentinţă se menţionează că bărbatul, deşi a văzut excrementele de porumbel, nu „a reuşit să le evite la timp“. Stewart vrea acum să îşi cumpere o casă şi să meargă la parcul de distracţii Disney World din Florida, alături de cele două fiice ale sale şi de un nepoţel.

Autoturism plătit în monede

Americanul Paul Brant a reuşit să devină o celebritate în ţara sa natală după ce a achitat preţul pentru o maşină nou-nouţă doar în monede. După cum informează Krone.at, pensionarul a mers la dealerul local de autoturisme, pentru a-şi cumpăra un Dogde Ram Pickup, pentru care economisise bani în ultimii 13 ani. Spre uimirea vânzătorului însă, Brand strânsese toată suma în monede. Septuagenarul moştenise o mare parte din sumă de la tatăl său, care a plătit întotdeauna în numerar, fapt foarte rar în Statele Unite. În fiecare zi, el îşi golea mărunţişul din portofel într-un borcan de zece kilograme, pe care îl avea în casă. Gestul său a fost imitat şi de Paul Brant, care, de când a început să aibă propriul salariu, a pus deoparte mărunţişul. Cei 26.000 de dolari, care aveau o greutate totală de peste 100 kg, au fost căraţi la reprezentanţa auto în borcane, canistre şi butoaie de plastic, transportul fiind supravegheat de agenţii poliţiei locale. Întrebat de ce nu a schimbat banii în bancnote, Brant a răspuns: „Nici o bancă nu a vrut să accepte“.

Ministrul israelian de interne hipnotizează găini

Ministrul israelian de interne, Meir Scheetrit, a demonstrat în faţa jurnaliştilor că, pe lângă talentul de om politic, se descurcă foarte bine şi ca hipnotizator. După cum informează Krone.at, în timpul unei vizite la o grădină zoologică din nordul Israelului, politicianul a reuşit să hipnotizeze o găină doar şoptindu-i şi mângâind-o cu vârful degetelor. Găina a căzut împietrită la pământ, spre suprinderea celor prezenţi. În cele din urmă, Scheetrit a trezit pasărea, mângâind-o uşor pe burtă, în aplauzele asistenţei. Potrivit presei israeliene, păsările pot fi hipnotizate dacă sunt aduse într-un loc liniştit şi sunt mângâiate uşor pentru a li se câştiga încrederea. Apoi este suficientă mişcarea unui pendul pentru ca acestea să adoarmă. Nu se ştie încă dacă ministrul se foloseşte de acest talent şi cu colegii săi din viaţa politică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS