24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Scurte ştiri

A luat foc de la o sobă

O femeie de 88 de ani din Drobeta Turnu Severin a luat foc marţi, după ce o scânteie din sobă a ajuns pe hainele ei.

Maria Hoancă locuia pe strada Griviţei, din Severin, iar ieri pusese apă la fiert pe soba din bucătărie. Femeia s-a atins de soba încinsă şi a luat foc.

„S-a văzut foc pe fereastră, iar tanti Maria ardea de vie. Eu împreună cu fiul ei am scos-o, am pus o pătură pe ea şi am chemat ambulanţa“, a spus Mihai Dumitru, martor.

„Ne-am ars la mâini, dar bine că am salvat-o pe mama“, a spus fiul femeii.

Maria Hoancă a fost internată cu arsuri de gradele III şi IV la Secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Severin.

„Victima prezenta arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului, fiind în stare foarte gravă. Am transportat-o la spital, unde medicii au operat-o imediat“, a declarat Roxana Balaci, medic la Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi.

Alin GHICIULESCU

 

Chef cu lăutari la sediul PSD

GORJ. Liderii PSD Gorj au chemat lăutarii la ultima conferinţă de presă a organizaţiei judeţene. Obiceiul a fost preluat de Florin Cârciumaru de la fostul său şef de partid, Nicolae Mischie. Dacă pe vremea baronului de Gorj veneau să le cânte pesediştilor reprezentanţii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, actualul preşedinte al PSD îi preferă pe lăutarii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. După ce le-au cântat liderilor PSD şi ziariştilor prezenţi la conferinţa de presă, muzicanţii au primit plase cu daruri.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Locul opt la şomaj

GORJ. Judeţul Gorj se situează pe locul opt pe ţară în ceea ce priveşte şomajul. Potrivit datelor centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sfârşitul lunii noiembrie, Gorjul figura printre judeţele unde s-a produs o scădere a numărului de şomeri, cu 380 de persoane. În ciuda scăderii numărului celor aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Gorjul continuă să se afle în rândul zonelor cu mulţi şomeri. Astfel, după statistica lunii noiembrie, Gorjul se clasa pe locul opt pe ţară, cu o rată a şomajului de 5,7%, după judeţul Galaţi.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Sesizări penale făcute de DGFP Gorj

GORJ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice CDGFP Gorj a transmis procurorilor în luna noiembrie două sesizări penale. În urma verificărilor constatate la doi agenţi economici din judeţ, inspectorii de la finanţe au dat amenzi contravenţionale în valoare de aproape 176.000 de lei şi au înaintat procurorilor, pentru continuarea cercetărilor, două sesizări penale pentru un prejudiciu de 23 de miliarde de lei vechi. Tot în luna noiembrie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a efectuat 232 de verificări, dintre care 170 de inspecţii generale şi 62 de controale inopinate şi verificări încrucişate.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS